SARADNJA ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE I POLJOPRIVREDNE ŠKOLE: Đaci ulepšali travnjak ispred Zavoda

Učenici Poljoprivredne škole zasadili su jutros ukrasne biljke ispred glavnog ulaza u Zavod za javno zdravlje, u sklopu saradnje koju su uspostavile ove dve ustanove.

Zavod i Poljoprivredna škola potpisali su Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, a ishod toga je akcija sađenja rastinja.

Slične aktivnosti planiraju se i u okolini zgrade Zavoda, što je deo praktične nastave učenika, a oni će imati priliku i da upoznaju našu ustanovu, pre svega u domenu Centra za higijenu i humanu ekologiju. Takođe, i stručnjaci Zavoda će ići u Poljoprivrednu školu i držati edukativne tribine i predavanja. Zahvaljujem direktorici Poljoprivredne škole Milici Damjanović, sa kojom sam potpisao ugovor, zatim i menadžmentu i radnicima JKP „Čistoća i zelenilo“ – kazao je Zdravko Ždrale, v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje, podsetivši da ova ustanova već sarađuje sa Višom tehničkom školom,Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“ i sa Hemijskom školom „Uroš Predić“.

Na današnjoj akciji učenici Poljoprivredne škole imali su priliku da pokažu svoja praktična znanja i van školske farme, te da tako ulepšaju prostor, navela je profesorka Isidora Vukov.

U pitanju su đaci trećeg razreda smera poljoprivredni tehničar, koji sada sade biljke po projektu koji su napravili naši nastavnici i zaposleni JKP „Čistoća i zelenilo“. Biće saradnje i sa ostalim smerovima u našoj školi – najavila je ona.

M.M.

IMG_20180523_091138

IMG_20180523_091332