Italijani nestali, a mi (po)ostali magarci!

Piše: Dalibor Bubnjević

U našem narodu je uvreženo da se voda pušta da go… odu! U pitanju je higijenska umotvorina za koju postoje brojna opravdanja, dokazana kroz vekove. Međutim, u Zrenjaninu se dešava reverzibilan proces. Što se više voda pušta, socijalne fekalije sve više nadolaze. O čemu se radi…
Odgovor je veoma jednostavan! Problem je u nama samima, građanima, budući da dozvoljavamo da nas prave budalama. Već pet godina traje agonija koja se zove kodnim imenom „fabrika vode“. U pitanju je čardak ni na nebu ni na zemlji. Naime, mi i dalje ne znamo na čijoj parceli je izgrađena ta skalamerija.
Ukoliko je u pitanju javna svojina, postavlja se pitanje kako im je dodeljena. Ne želim da verujem da je na državnoj imovini konstituisana hipoteka.
Potom se postavlja pitanje gde su nestali Italijani (Zilio i/ili Mario Marko del Tintoreto)?! Sada se pojavljuju neki Izraelci, a od 2015. godine mi ispadosmo magarci! Najzanimljivije su izjave gospodina iz tzv. fabrike vode koji ukazuje šta su sve uradili ovih meseci (zamena membrana, servis pumpe itd.). Nejasno je zašto su sve to činili, budući da je isti gospodin, donedavno, svoje košmarne snove pravdao postupanjima Vodovoda. Očito neko ne govori istinu, pitam se samo ko… Da li mu ime ne počinje na slovo B!