IZ REPUBLIKE, PREKO POKRAJINE: Velike državne investicije

Za različite projekte koji su, posredno ili neposredno, u vezi sa investicijama u Gradu Zrenjaninu, država će ove godine iz republičkog budžeta usmeriti AP Vojvodini više od 832 miliona dinara, objavljeno je na gradskom sajtu.

Kao kapitalna državna investicija planirana je izgradnja auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, za koju će ove godine biti izdvojeno 630 miliona dinara. U pitanju je višestruko značajan projekat za Grad Zrenjanin i ceo Banat, koji se realizuje na osnovu Memoranduma Vlade Republike Srbije i kineske korporacije „Šandong Hajspid”. U toku je izrada tehničke dokumentacije za trasu koja će biti duga 113 kilometara – od čvora Beograd-Borča, preko Zrenjanina, do čvora Novi Sad-Kać, sa najmanje dva izlaza na auto-put iz našeg grada.

Jedinicima lokalne samouprave u Vojvodini kroz nenamenske transfere biće prebačeno 7.705.553.738 dinara. U budžetu za ovu godinu navedene su ukupne stavke planirane za svaki grad i opštinu, na osnovu kojih je za Zrenjanin opredeljeno 202.787.952 dinara.

Izvor: Grad Zrenjanin