U SAVREMENOJ GALERIJI OTVORENA HUMANITARNA IZLOŽBA U SARADNJI SA „ROTARI” KLUBOM: Pomoć lokalnoj umetničkoj sceni

Nekoliko godina unazad „Rotari” klub Zrenjanin organizuje slikarsku koloniju čiji je idejni tvorac i pokretač dr Gaja Pozojević, član Kluba. Ove godine, zbog pandemije korona virusa kolonija nije održana kako su umetnici navikli – uz druženje i rad. Ipak Rotarijanci su pronašli način da nastave svoju humanu misiju pružanja pomoći onima kojima je potrebna. Slikarima su nabavili sredstva (platna, boje, četkice), a oni su u kućnim uslovima stvarali svoja dela. Time je iskazana želja da se pomogne lokalnoj umetničkoj sceni.
Od ponedeljka 18. do četvrtka 28. januara našim sugrađanima je u Savremenoj galeriji dostupna prodajna izložba, a sredstva koja budu prikupljena biće donirana Asocijaciji likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ) za uređenje i opremanje prostorija.
– Svake godine prikupljeni novac smo donirali tamo gde je bilo nephodno; za obnovu biste Uroša Predića, Odeljenju pedijatrije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“. S obzirom da je 2021. godina kulture koja trpi posledice pandemije, sredstva ćemo preusmeriti u tom pravcu – kaže Ivana Bošnjak Bošnjak, predsednica „Rotari kluba“ Zrenjanin i dodaje da je u 2020. pomoć bila upućena i na adrese Plućne bolnice „Dr Vasa Savić“ i Gerontološkog centra.
Predsednik ALUZA mr Rastko Stefanović, akademski slikar, zahvalio se na pomoći ne samo članovima „Rotari” kluba već i svim sugrađanima koji dođu da pogledaju izložbu.
Pozivu su se odazvali slikari Duško Kirćanski, Milan Grahovac, Rastko Stefanović, Predrag Lojanica, Milica Arsić, Milica Bjelanović, Hajnalka Guljaš, Marina Bojanić, Jelena Gvozdenac Martinov, Aleksandra Ilić, Branko Đukić, Milena Ferenčević i Nemanja Košević.

M.Malbaški