IZBORNA KONFERENCIJA GRADSKE ORGANIZACIJE SPS: Za predsednika Partije predložen Ivica Dačić

Ivica Dačić, dosadašnji predsednik i jedan od osnivača Socijalističke partije Srbije ima punu podršku Gradske organizacije SPS Zrenjanin za još jedan mandat na najvišoj partijskoj funkciji Ovo je jednoglasno odlučeno na Izbornoj konferenciji Gradske organizacije SPS Zrenjanin održanoj sinoć u velikoj sali Kulturnog centra.

Za članstvo u Glavnom odboru SPS predloženi su predsednik Gradskog odbora Željko Malušić i predsednica Foruma žena Gradske organizacije SPS Željka Milošević.

Za člana Statutarne komisjije Glavnog odbora Partije predlođen je Milorad Mirkov, član Mesne organizacije „Dositej Obradović”, a u Nadzorni odbor Glavnog odbora SPS predložena je Radmila – Maja Bukvić.

Delegati su istakli da Ivica Dačić ulaže ogromne napore da, kao ministar spoljnih poslova, obezbedi njenu što bolju diplomatsku poziciju u borbi za odbranu Kosova i Metohije, kao neodvojivog dela Srbije.

Kao čovek koji uživa veliko poverenje zrenjaninskih socijalista istaknut je i Dušan Bajatović – direktor „Srbija gasa”- čovek koji će – veruju zrenjaninski socijalisti – uspeti da obezbedi energetsku sigirnost zemlje, uključivanjem u međunarodne konekcije za transport prirodnog gasa.

Na Konfrerenciji su ponovljeni stavovi Socijalističke partije Srbije o besplatnom školovanju i zdravstvenoj zaštiti, kao i ocena da je reč o najjačoj stranci levice u zemlji.

Izabrani su i delegati za 10. Kongres SPS, koji će biti održan u Beogradu 22. decembra i za Konferenciju Pokrajinske organizacije planirane za 13. decembar u Novom Sadu.

M. S-n.