IZLOŽBA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA U KULTURNOM CENTRU: „Umetnost je lekovita”

U četvrtak, 11. juna sa početkom u 18 časova, zakazano je otvaranje 15. Završne izložbe likovnih radova učenika srednjih škola. Učestvuje oko 50 učenika – autora sa ukupno 120 radova.

Grupa izloženih radova čini celinu koja se otvara pod sloganom: „Umetnost je lekovita”. Radove će predstaviti učenici srednjih škola: HPTŠ „Uroš Predić“, Zrenjaninske gimnazije, Muzičke škole „Josif Marinković“, Srednje poljoprivredne škole, ETŠ „Jovan Trajković“ i Tehničke škole. Izložbom se afirmiše likovno stvaralaštvo učenika srednjih škola. Radovi su urađeni u različitim likovnim i umetničkim tehnikama, kao što su: olovka, ugljen, tuš, akvarel, pastel, tempera i fotografija.

Počev od 2006, prvom izložbom učenika smera tehničar-modelar odeće HPTŠ „Uroš Predić“, do sada je održano 13 izložbi u Kulturnom centru a jedna u PK „Zeleno zvono“. Osnivanjem „Likovne sekcije srednjih škola“ u HPTŠ „Uroš Predić“ 2012, pridružuju se učenici Zrenjaninske gimnazije, a kasnije i učenici drugih srednjih škola. Koordinatorka i organizatorka sekcije i mentorka ovog učeničkog programa, od samog početka, je Dušanka Đorđević, profesorka likovne kulture.

Organizatori su: HPTŠ „Uroš Predić“, Zrenjaninska gimnazija i Kulturni centar dok su pripremu i realizaciju izložbe pored Dušanke Đorđević pomogli i mentori učenika: Ana Stanar, Mira Topličević i Branko Đukić, profesori likovne kulture u srednjim školama.

Foto: Arhiva Kulturnog centra