IZVIĐAČI „ČIČA JANKA“ IZ PERLEZA, IDVORA, FARKAŽDINA I EČKE NA DANIMA LUDAJE: Najbrojniji od svih učesnika

Među 21 izviđačkim odredom iz Srbije i Bosne i Herecegovine od 21. do 23. septembra u Kikindi, bili su i članovi Odreda „Čiča Janko“ iz Perleza, Idvora, Ečke i Farkaždina. Oni su učestvovali na memorijalnom takmičenju „Braca Ziramov“, a takođe su posetili i tradicionalnu kikindsku manifestaciju „Dani ludaje“.

izvidjaci u kikindi poligon 2

Odred su predstavljale tri ekipe poletaraca i pčelica koje su se takmičile u poligonu. Najuspešnije su bile „Munje“, koje su bile treće, „Perleški pirati“ bili su sedmi, a posebne pohvale zaslužile su „Medene pčelice“, najmlađi učesnici smotre, kazao je starešina Odreda „Čiča Janko“ Dragan Musić. NJegovi izviđači nagrađeni su plaketom za najbrojniji odred na manifestaciji.

Posle takmičenja su se poletarci i pčelice „Čiča Janka“ družili sa vršnjacima iz drugih ekipa, u kampu, uz logorsku vatru.

Na kikindskoj smotri učestvovali su članovi „Munja“: Ivana Vukov, vođa ekipe, Dragana Vukov, Nikola Žarkov, Aleksandra Zakić, Jovana Žarkov. Za „Perleške pirate“ nastupali su: Sara Antonijević, vođa ekipe, Dalibor Stojšić, Aleksandar Antonijević, Nikola Savić, Mladen Lišin, Luka Hegediš, Branislav Mrgić. Najmlađe „Medene pčelice“ predstavljali su: Anđela Klopotan, vođa ekipe, Anastasija Klopotan, Aleksa Cvejin, Tijana Jandrić, Andrija Grković i Elena Stamenković.

M.M.

izvidjaci u kikindi poligon

izvidjaci perlez u kikindi 3

perlez izvidjaci kikinda 2