IZVIĐAČKI ODRED „ČIČA JANKO“: Druženje sa prijateljima iz Pančeva

Izviđači „Čiča Janka“ proveli su lep vikend, 17. i 18. oktobra, u Pančevu, družeći se sa članovima tamošnjeg Odreda „Crne rode“, koji su ih upoznali sa ovim južnobanatskim gradom. Raspoloženje im nije pokvarilo ni povremeno tmurno i kišovito vreme.

O istoriji Pančeva članovi perleskog odreda saznali su pri poseti Narodnom muzeju i muzeju „Neolit“ Starčevo, a posebno su se oduševili takmičenjem maketara na koje su ih domaćini odveli.

U muzeju Starčevo

Članovi „Čiča Janka“ imali su priliku i da uživaju u prirodi, vozeći se brodićem po Tamišu, gde ih je ugostio kapetan lađe sa zanimlivim pričama o istoriji grada, prvoj fabrici piva „Vajfert“, fabrikama svile i starim dvenim crkvama. Osim toga, podelio je sa njima i jednu zanimljivost – samo na Tamišu postoje dva svetionika, i sa leve i sa desne strane reke.

Vožnja brodom

Poseta Pančevu ne bi bila potpuna bez igre – a park u centru ovog grada bio je savršeno mesto za druženje izviđača iz srednjeg i južnog Banata.

Starešina Odreda „Čiča Janko“ Dragan Musić zahvalio se u ime svojih izviđača Lejli Purkov, starešini „Crnih roda“ za izuzetan program i gostoprimstvo.

 

M.M.

foto: „Čiča Janko“

Takmičenje maketara
Dva svetionika