JAVNI RADOVI SU PRILIKA DA NEZAPOSLENI PRONAĐU POSAO

Održava se infrastruktura, uređuje životna sredina

Lica zaposlena na javnim poslovima radiće četiri meseca, a mesečna naknada je 22.000 dinara za pun fond radnih sati
U opštinama srednjeg Banata krajem avgusta bilo je 11.132 nezaposlenih lica, dok je lane u isto vreme bez posla bilo 9.410 osoba. Šansa da se bar nešto radi i zaradi su i javni radovi koji se sprovode u lokalnim zajednicama ovog dela Banata.
– U Srednjobanatskom okrugu u toku je realizacija 13 javnih radova. Na sedam je uključeno 30 nezaposlenih i osobe sa invaliditetom (OSI). Na šest javnih radova posao su pronašla lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje (NZS). Na području opštine Sečanj u toku su tri javna rada, dva u žitištanskoj i jedan u novobečejskoj, a na svakom od njih uposleno je po petoro radnika – kaže Aleksandra Štrbac, savetnica za planiranje karijere u zrenjaninskoj Filijali NZS.
Većina poslova odnosi se na očuvanje životne sredine i održavanje infrastrukture. U opštini Sečanj nosioci projekata su MZ Boka, Centar za socijalni rad i MZ Sečanj. Na teritoriji Žitišta to su UG „Pogled bez granica” i JKSP „Ekos”, dok je MZ Novo Miloševo podnosilac i izvođač projekta u tom selu.

M. Bečejac


Opširnije u štampanom izdanju