Jelentős jubileumot ünnepeltek Tamásfalván

Százéves a Törekvés Labdarugóklub

A tamásfalvai (Hetin) Törekvés Labdarúgóklub a minap ünnepelte fennállásának 100 éves évfordulóját. A központi ünnepségen számos egykori és jelenlegi játékos, valamit támogató és szurkoló vett részt. Az ünnepség a Korona-vírusjárvány miatt másképpen zajlott a tervezetnél.
A labdarúgóklub elnöke Mićo Grujić, aki már éveken keresztül vezeti az egyesületet, a korábbi vezetőséghez hasonlóan arra törekszik, hogy a tamásfalvi fiatalok körében minél népszerűbb sport legyen a labdarúgás. Eről a célkitűzéséről következőként szólt:
– Ma visszatekintünk a múltba és ünnepelünk, a 100 évvel ezelőtti megalakulásra, s ezen időszakban elért kisebb – nagyobb eredményekre emlékezünk. Az akkori főleg német és magyar lakta kisközségben a néhai Torontál vármegyében, a korábban megalakult vívó és atlétika klub sikereinek láttán, alakult meg a labdarúgóklub is.
Ezt a mit őseink, valamint a II világháborút követően ide érkezett új telepesek, akik Boszniai Hercegovinai Köztársaságból érkeztek a román és szerb határ mentén található faluba, közösen vállalták a múlt megőrzését. Együtt ápolták a labdarúgást úgy, hogy ma is igen nagy jelentőséggel bír a falú életében főleg a fiatalok körében a mai napig.

Precz István