Jeles jubileumot ünnepel a nagybecskereki Petőfi Művelődési Egyesület

foto uz tekst 1 prvaHét évtizedes az egykori Jugoszlávia első Művelődési Egyesülete
Pénteken 19.30-tól a nagybecskereki színházban rendezik meg a Petőfi Magyar Művelődési Egyesület hetven éves jubileumának központi rendezvényét.
Az ünnepségről és e jeles évfordulóról Balázs Ilonka az egyesület elnök assszonya nyilatkozott lapunknak.
Pénteken a Toša Jovanović Népszínházban ünnepi akadémiát rendezünk, ahol az egyesület táncosai, szavalói a Madách Amatőr Színház tagjai, az Emmenuel Kamarakórus, az erzsébetlaki táncosok, Bomble Olgica és Muhi Dániel, valamint a Piros Rózsák énekkar vesznek részt.
Az ünnepi gála 19.30-kor kezdődik, műsorvezetői Németh Róbert és Balázs Szilvia lesznek.
December 6-án 18.00 órától Mikulás várást rendezünk egyesületünk székházában, ahol a Kolibri óvoda kicsinyei készítenek műsort a Mikulásnak- ismertette Balázs Ilona.
A Petőfi Magyar Művelődési Egyesület 1945-ben közvetlenül a II. Világháború befejezését közvetően alakult meg a Dundjerski-féle palotában. A Vajdasági Magyar Művelődési Közösség néven megalakult egyesület volt az első magyar művelődési egyesület a Vajdaságban a II. Világháború befejezését követően. Megalakulásakor az egyesület első elnökévé Marócsik Györgyöt, alelnökké Dr. Várady Imrét titkárrá viszont B. Szabó Györgyöt választották meg.