JKP „PIJACE I PARKINZI” UVAŽAVA PRIMEDBE SUGRAĐANA

Kritike su dobrodošle

Krajem januara objavili smo tekst o poslovanju JKP „Pijace i parkinzi” u 2020. i o planovima za naredni period, koji je na Fejsbuk stranici lista „Zrenjanin” izazvao burne reakcije građana.
Podsetimo, u delu teksta koji se odnosi na planove, navodi se da su uvećani prihodi od subvencija za tri miliona dinara, kao i prihodi od ispravki grešaka za 120.000 dinara.
– Cilj preduzeća u narednom periodu biće zamena hardvera i softvera na zatvorenom parkingu „Prevlaka” (za šta je potrebno obezbediti 3.500.000 dinara). Potrebno je zameniti krov na upravnoj zgradi na Novoj pijaci u vrednosti 6.500.000 dinara. U planu je otvaranje novih pijaca na Zelenom polju i Gradnulici. Predviđeno je da se proširi pijaca na Bagljašu, a da se deo prostora iza Nove pijace uredi trajnom podlogom – samo su neki od planova koji su izazvali brojne komentare na Fejsbuk stranici lista „Zrenjanin”.
JKP „Pijace i parkinzi” će povećati broj parking mesta u gradu i na prostoru iza Nove pijace (jedan deo parking prostora bio bi za pijačne prodavce i zakupce lokala, a drugi za vozila, kamione i autobuse). U planu je asfaltiranje parkinga u Ulici Vuka Karadžića i parkinga kod pijace u Jug Bogdanovoj ulici.
I. I.


Opširnije u štampanom izdanju