JUBILEJ: Sedam decenija Medicinske škole u Zrenjaninu

_MG_7628_resizeMedicinska škola u Zrenjaninu osnovana je 1947. godine i tada je radila kao trogodišnja škola, sve do 1960. godine, kada s uvode prvi smerovi u četvorogodišnjem trajanju. Povodom jubileja, sedam decenija od osnivanja škole, danas je podržana svečana akademija. Kako je istakla Sanja Necin, direktorka škole, diplome je za to vreme steklo više od 7.000 učenika.

_MG_7636_resize

– Sada škola broji 710 učenika i 140 zaposlenih. I danas stvaramo kadrove za budućnost. Na novoj adresi, u novom zdanju, škola se nalazi od 2009.godine. Uslovi za rad su suvremeni i oplemenjeni modernim učilima. S ponosom mogu da kažem da smo jedna od najboljih škola u gradu i okrugu, po rezultatima i uspehu đaka i zalaganju profesora, doktora i drugog nastavnog osoboblja, a i po oceni eksterne komisije – rekla je Sanja Necin.

_MG_7645_resize

Medicinska škola obrazuje medicinske sestre tehničare, ginekološko-akušerske sestre, farmaceutske i kozmetičke tehničare i muško-ženske frizere. Nastava je na srpskom i mađarskom jeziku. Ostvaruje dobru saradnju sa zdravstvenim ustanovama, roditeljima i lokalnom samoupravom. Novi školski prostor, građen isključivo za potrebe Medicinske škole, po savremenim evropskim standardima. Poseduje 34 prostorije za nastavu, kao i prostor za zubnu ambulantu, ambulantu opšte prakse, apoteku frizerski i kozmetički salon, fiskulturnu i svečanu salu.

_MG_7666_resize

U ime Grada Zrenjanina, jubilej je djacima i zaposlenima čestitao Saša Santovac, zamenik gradonačelnika. On je rekao da je ova ugledna škola pravi primer dualnog obrazovanja. Takođe je rekao da u prostoru koji ima više od 6.000 kvadratnih metara, može da se otvori i visoka medcinska škola, što bi bio način da učenici koji ne mogu da nastave fakultetske studije, dobiju priliku da nastave usavršavanje.

_MG_7679_resize

Svečanosti su prisustvovali i pomoćnica gradonačelnika Željka Milošević i gradski većnik Slaviša Vlačić, nekadašnji profesori i zaposleni. U svečanom programu učestvovao je hor Osnovne škole Miloje Čiplić” iz Novog Bečeja i učenici škole. Voditelj je bila Isidora Jovanović.

M.B.

_MG_7691_resize