JUBILEJ: Zrenjaninske rezervne staresine na centralnoj proslavi

U Kruševcu je tokom vikenda održana centralna svečanost povodom 100 godina od osnivanja Organizacije rezervnih vojnih starešina Srbije. Organizacija je nastala 15. septembra 1919. godine na prvu godišnjicu početka proboja Solunskog fronta kao Udruženje rezervnih oficira i ratnika. Prvi predsednik je bio vojvoda Stepa Stepanović. Danas Savez organizacija rezervnih vojnih starešina Srbije ima 88 udruženja sa skoro 17 000 članova.

Na svečanoj akademiji govorili su ministar odbrane Aleksandar Vulin i predsednik Saveza ORVS Srbije Milojko Nikolić. Prisustvovala je i delegacija ORVS Zrenjanin, Tanja Dulović, Mile Novaković, Jelena Tomić i Miroslav Sladojević. Sem svečane, održana je i izborna skupština Saveza, a u upravni odbor republičke organizacije izabrana je Tanja Dulović koja je vanredno unapređena u čin rezervnog kapetana artiljerije.

Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanina priprema svečanost povodom jubileja i u našem gradu. Svečana akademija na kojoj će biti uručena priznanja zaslužnima će se održati 30. septembra. Tada će biti proglašen i najbolji srednjoškolski esej na temu „1300 kaplara“ .

M. B.