ZRENJANIN U ZNAKU STRIPA: U četvrtak počinje jubilarni festival „Stripolis”

Deseti Festival stripa „Stripolis” biće održan od 19. do 21. septembra. Jedinstveni programi će se održavati u Kulturnom centru i prostorijama Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ)

Za ljubitelje devete umetnosti pripremljene su promocije strip izdanja, radionice strip crtanja i ilustracija, tematske tribine, gostovanja relevantnih domaćih stvaralaca iz ove oblasti koji će razgovarati sa zainteresovanima, filmske projekcije, izložbe, ali i prodaja stripova izdavača koji će pripremiti popuste.

Gosti ovogodišnjeg festivala su: Darko Perović, strip crtač (Beograd), Željko Pahek, strip crtač (Beograd), Mladen Đurović, strip crtač i slikar (Beograd), Momčilo Moma Rajin, publicista pop-kulture i urednik „Yu strip” magazina (Beograd), Zoran Tucić, strip crtač (Beograd), Branislav Kerac, strip crtač (Novi Sad), Dejan Nenadov, strip crtač i slikar ( Novi Sad), Zoran Janjetov, strip crtač (Novi Sad), Sibin Slavković, strip crtač i urednik Yu stripa (Novi Sad), Teodor Ajduk, autor animimiranih filmova (Novi Sad) i Milan Peca Popović, režiser i autor kultne serije „Stripomanija” koja je emitovana sredinom osamdesetih godina na školskom program RTS-a

Svečano otvaranje strip manifestacije je 19. septembra u 19 časova.

Organizator festivala i izdavač časopisa „Stripolis” je Kulturni centar Zrenjanina, a urednik časopisa i autor projekta je mr Branko Đukić. Pokrovitelji festivala i časopisa su Grad Zrenjanin, Ministarstvo kulture i javnog informisanja Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Prijatelj Kulturnog centra Trgovinski lanac „PerSu”

Svečano otvaranje strip manifestacije je 19. septembra u 19 časova.

Više informacija dostupno je na sajtu www.kczr.org

M.Malbaški