SUTRA U BAROKNOJ SALI GRADSKE KUĆE: Promocija knjige Olivere Skoko

Promocija novog romana „Magareće uši”, naše sugrađanke i književnice Olivere Skoko, održaće se u sredu, 18 septembra, od 19 časova u baroknoj sali gradske kuće.
O knjizi će pored autorke, govoriti i Milan Bjelogrlić, direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin” i Jelena Đorđević Perc, organizatorka kulturnog programa.

Biblioteka je izdavač knjige, a grafički dizajn korica uradila je Danka Ječmenica.

Muzička podrška biće Duo „BraVe Samba”

– Nakon velikog uspeha „Korčulanskog đira”, sa radošću možemo da konstatujemo da će ova godina biti u znaku nove knjige Olivere Skoko – romana “Magareće uši” najnovijeg izdanja u okviru izdavačke produkcije Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin”. Nakon lajtmotivskog Mediterana koji se protezao u prva dva Oliverina romana, „Magareće uši” jesu posve drugačije: divan i tužan, autobiografski i fiktivan životoplet u “dve ruke”. Naizmenično nižu se poglavlja, jedno je u svojoj svesci pisala majka želeći da među koricama sačuva što više detalja iz života koji je na zalasku, sledeće je pisala ćerka, pronalazeći one lične i porodične, manje vidljive, a dragocene spone sa majčinim zapažanjima. Kao nenametljivi poziv čitaocu, ostaje upravo želja da se ljubavlju i nezaboravom povežu i sačuvaju ti amalgami ličnih i porodičnih storija koje jesu život – poručuju izdavači.

Dobrodošli na promociju!

M.Ml

Foto: Fejsbuk stranica Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin”