GRADONAČELNIK JANJIĆ POSETIO GRADILIŠTA: S obzirom na teškoće, radovi napreduju dobro

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas pre podne dve lokacija na obilaznici oko grada: onu kod kružnog toga na Mihajlovačkom drumu i pogon za proizvodnju stubova od prednapregnutog betona, za budući most na plovnom Begeju.

Sa tokom radova koju su, zbog jakih vrućina, u malom zaustatku gradonačelnika su upoznali dioplomirani inženjeri građevine Tanja Bisić i Milan Dimitrijević koji rukovode radovima na izradi stubova i Milko Gazdić, rukovodilac radova na asfaltiranju. Svi oni su radnici lazarevačke firme Bauwesen.

Glavnina betonskih elemenata mosta – vertikalnih i horizontalnih biće prevezeni na lokalciju mosla i ubačeni u ležišta za 10 do 20 dana. Konstrukcija mosta nad vodotokom duga je 46, a dva prilazna betonbska raspona duga su po 28 metara. Saobraćajnica ima dve trake širine 7,20 metara, a na mostu je jedna traka iste širine.

– Posle 27 godina u Zrenjaninu se gradi novi most, što je samo po sebi uspeh. Verujam da će izvođači radova uspeti da nadoknade minimalno kašnjenje i da će 2020. godine završetak ove složene saobraćajnice biti na dohvat ruke – izjavio je gradonačelnik Janjić.

M. S-n.

Foto: Jovan D. Njegović