KANCELARIJA ZA MLADE OBELEŽILA JEDANAESTI ROĐENDAN: Još jedna uspešna godina je iza nas

Svečanom akademijom u baroknoj sali gradske kuće i dodelom zahvalnica pojedincima i kolektivima koji su ih podržali, zrenjaninska Kancelarija za mlade obeležila je danas svoj 11. rođendan. Osnovna aktivnost Kancelarije je briga o mladima, uz koordinaciju sa lokalnom samoupravom, nevladinim organizacijama, osnovnim i srednjim školama, spotskim savezima, kulturno-umetničkim društvima, i svim ostalim institucijama u kojima su mladi ciljna grupa.

Više o radu govorio je Miodrag Laništanin, saradnik Kancelarije za mlade.

– Godinu iza nas okarakterisao bih kao uspešnu, u kojoj smo ostvarili dva ključna cilja, a to su donošenje i usvajanje Lokalnog akcionog plana za mlade za period od 2018. do 2021. godine, kao i otvaranje Omladinskog kluba u prostorijama Kulturnog centra – rekao je Laništanin i dodao da će Kancelarija raditi na novim projektima i afirmaciji mladih.

Podrška omladini i njihovoj politici, ali i ovoj Ustanovi jesu lokalna samouprava, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, kao i Sportski savez grada.

U prošloj godini podržali smo usvajanje veoma važnog dokumenta za mlade, a to je Lokalni akcioni plan, koji će definisati smernice i metodologiju daljeg rada omladinske politike na lokalu. Ponosni smo na činjenicu da smo zajedno sa sredstvima koja je omogućio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu opremili i unapredili Omladinski klub gde će mladi moći da se okupljaju i kvalitetno provedu svoje slobodno vreme, ali i da se edukuju – istakao je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, dodavši da će čelnici lokalne samouprave uvek stati na stranu mladih.

Za najaktivistkinju za 2018. godinu proglašena je Nikolina Đokić, učenica srednje Medicinske škole.

O radu Unije đačkih parlamenata u protekloj godini govorila je predsednica Nevena Stojanović, a moderatorka programa bila članica Kancelarije Teodora Burić.

M. Malbaški

Foto: Arhiva lista „Zrenjanin”