Karácsonyi találkozó Muzslyán A HELYBELI NŐK KLUBJÁBAN

A szeretet ünnepének sugallata
Advent negyedik vasárnapján, a szeretet és a család ünnepének beköszöntése előtt a muzslyai Nők Klubja hagyományos karácsonyi találkozót szervezett. A Bácsföldvárról, Óbecséről, Tiszakálmánfalváról, Törökbecséről, Adáról, Temerinből, Sándoregyházáról, Tordáról, Erzsébetlakról, Szentmihályról, Nagybecskerekről és a muzslyai nyugdíjas-egyesületekből érkezett vendégeknek a házigazdák egy tarka ünnepi műsorral kedveskedtek, melyben betlehemi és karácsonyi dalokkal felléptek a Hófehérke Óvoda növendékei.
A Nők Klubja a legkisebbeknek Télapó-csomagokat és süteményeket ajándékozott. A találkozó egyik különlegessége a sütemények-fesztiválja, azaz a legjobb mákos-és diós bejgli készítőjének megválasztása volt. A versenyre közel harminc ügyes kezű háziasszony nevezett be, nagyanyáink receptje által készített süteménnyel, és a zsűri értékelése alapján a legízletesebb mákos bejglit Fodor Erzsébet, Palatinus Aranka és Tadein Margit készítették, míg a legjobb diós bejgliért járó elismerést  Varga Irén, Bajtai Ilona és Sarnyai Julianna kapták.
A rendezvény keretében megemlékeztek a nemrég elhunyt legidősebb tagukra, Révész Erzsébetre, akinek kézimunkáiból mutattak be néhányat. Révész Erzsébet a Nők Klubjának egyik alapító tagja volt, egészen fiatalon kezdte elsajátítani a kézimunkázás fortélyait, első tanítómestere édesanyja volt. Több mint hetvenévnyi kézimunkázást követően 2012-ben önálló kiállítást szervezett. Az idei találkozón megjelentek a Magyar Szó munkatársai is, akik a 2016-os évi Naptárt mutatták be. A művelődési egyesület falait ezúttal is a Muzslyai Amatőr Képzőművészeti Klub (MAKK) alkotásai díszítették.