Karan uznapredovao

Piše: Dalibor Bubnjević
Danima je veća gužva ispred kancelarije Srpske napredne stranke u Zrenjaninu, negoli u Opštoj bolnici! Političari iz bivšeg i sadašnjeg režima želeli bi da se domognu budućnosti. Svesni su da im za ostvarivanje tog plana na lokalnom nivou treba podrška starijeg brata koji je, po svemu sudeći, odlučio da se osamostali.
Najnestrpljiviji u hodniku su socijalisti. Svesni su da nemaju više ulogu koju su imali 2012. godine. Očekivali su mnogo, a po njima, dobiće nedovoljno. Nezvanično se može čuti da će mandat nastaviti Vidak Vuković u Narodnom muzeju, čijim radom su svi zadovoljni. Takođe, socijaliste očekuje jedno mesto pomoćnika gradonačelnika i fotelja u Gradskom veću.
Ligaši u niskom startu iščekuju poziv Srpske napredne stranke. Svesni su da bez ulaska u vlast imaju malu verovatnoću da politički prežive naredne četiri godine. Ovih dana se može čuti da su njihovi apetiti daleko manji, pa ih pojedini naprednjaci radije vide u postizbornoj kombinatorici.
Za to vreme, uznapredovao je Darko Karan, osnivač Nove Srbije u Zrenjaninu. Od nedavno je postao član Srpske napredne stranke, zajedno sa svojim prijateljem i partijskim drugom Dragišom Albuljem.