Ko savetuje direktora Vodovoda?

Piše: Dalibor Bubnjević

Naš grad polako, ali sigurno, ulazi u „zonu sumraka“ kada je vodosnabdevanje u pitanju! Umesto slavlja zbog puštanja ispravne vode za piće u sistem, ovih dana smo svedoci misterije u čijem centru je upotrebna dozvola. Naime, i dalje nikome nije jasno da li zgrada u kojoj se nalazi postrojenje za prečišćavanje vode ima upotrebnu dozvolu. Ako je ima, zašto to niko ne kaže. U suprotnom slučaju, postavlja se pitanje kako je grad mogao biti snabdevan najznačajnijom tečnošću iz objekta koji nema upotrebnu dozvolu?!
Mnogi su očekivali da će se ovaj problem brzo rešiti, jer aktuelnog direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ (Ivana Devića) savetuje diplomirani inženjer (Vinko Simeunović). S druge strane, deo javnosti je zbunjen, jer je osoba istog imena i prezimena i preduzetnik, tj. vlasnik radnje za građevinarstvo, nadzor, inženjering, izvođenje i projektovanje „VIVES“. Dodatno zbunjuje činjenica što su svi tekući računi navedene firme bili u blokadi čak 577 dana.
Da menadžment „Vodovoda i kanalizacije“ ne sledi politiku zapošljavanja u javnom sektoru, koju je promovisao tadašnji premijer Vučić, potvrđuje njihov Program poslovanja za narednu godinu. Troškove zarada, naknada i ostale lične rashode planiraju da povećaju, u odnosu na 2017. godinu, za čak 27.403.000,00 dinara.