Ko ustupa naš bazen?

Piše: Dalibor Bubnjević
Zrenjanin je grad sporta! Navedenu činjenicu iz nedelje u nedelju potvrđuju brojni sportisti i njihovi treneri. Ne prođe nedelja, a da u naš grad ne stigne neka od medalja sa nacionalnih i međunarodnih takmičenja.
I pored nedostajućih finansijskih sredstava, Grad Zrenjanin je nastavio sa praksom pružanja obilate podrške klubovima koji deluju na njegovoj teritoriji. Na desetine trenera svakog meseca prima platu iz lokalnog proračuna. Većina sportskih društava ne plaća korišćenje prostora kojim upravlja ustanova „Sportski objekti“.
Istodobno, svedoci smo da sugrađani plaćaju astronomske članarine za svoju decu?! Na žalost, u opticaju je gotovina i neretko ona ne završava na tekućem računu organizacije kojoj je namenjena. Takođe, sve češće se može čuti o proneverama, budući da se namenska sredstva troše nekontrolisano po osnovu „stipendija“ i „hranarine“.
Najnoviji slučaj je šokirao ovdašnju javnost! Vaterpolo klub „Proleter“ je ustupio „Crvenoj zvezdi“ svoj termin na našem gradskom bazenu, kako bi se tu igrali prvenstveni mečevi. Bilo bi korisno ukoliko bi ovdašnji Vaterpolo klub objasnio koliko će „Crvena zvezda“ plaćati korišćenje našeg bazena i kolika je ta ista naknada bila u Beogradu.
Vreme je da se javašluku, pa makar on bio i na sportskim terenima, stane na put…