Komisija nagradila primerne, a ne perače biografija!

Piše: Dalibor Bubnjević

Nagrade Grada Zrenjanina za 2016. godinu su završile kod pojedinaca i kolektiva koji su svojim delanjem promovisali sredinu iz koje su potekli! Treba da budemo ponosni da su među laureatima dvojica akademika – Tibor Varadi i Vasilije Krestić. Iako već decenijama stvaraju van zavičaja, neretko se u svojim javnim istupima ili pak pisanim prilozima (pri)sećaju Banata.
Dugogodišnji direktor „Mlekoprodukta“ (mr Živanko Radovančev) jedan je od nosećih stubova agrara i prehrambene industrije! Bez njegovog požrtvovanog rada „Mlekoprodukt“ ne bi doživeo uspešnu privatizaciju, a Vlada Srbije bi donosila odluke koje bi štetile farmerima!
Neretko se može čuti da je Zrenjanin „grad sportova“. Otuda ne čudi što su među nagrađenima olimpijac Laslo Šuranji i dr Radmila Petrin, specijalista sportske medicine.
Odluka Komisije za dodeljivanje nagrada i priznanja Skupštine grada je za svaku pohvalu! Uspeli su da se odupru pritisku, tj. nisu omogućili šarlatanima da preko noći speru sve one fleke koje im krase biografije, a kojih bi se rado otarasili!