KOŠARKAŠ NEBOJŠA KNEŽEVIĆ JAVIO NAM SE SA ISLANDA

Korona i tamo zaustavila prvenstvo

Melenčanin Nebojša Knežević pre šest godina otišao je na Island, živi u gradu Isafjerdir gde igra za Košarkaški klub Vestri. U toj zemlji je prvenstvo zbog pandemije prekinuto, a Kneževićeva ekipa je četvrtoplasirana u Drugoj ligi i blizu je plasmana u elitni rang.
Nebojša je uoči plej-ofa bio proglašen i za najboljeg inostranog igrača u ligi. Kao trener mlađih kategorija radi od 2015. godine. Sa selekcijom košarkaša do 16 godina bio je vicešampion Islanda, a prvenstvo Skandinavije osvojio je trenirajući igrače do 18 godina.
– Sada vreme uglavnom provodim u stanu sa suprugom Nadom i sinom Petrom. Ponekad prošetamo, a ja vežbam koliko mi to uslovi dozvoljavaju jer želim da održim kakvu-takvu formu i nadam se da će se situacija uskoro normalizovati. Koliko znam, na Islandu ima najviše zaraženih korona virusom u odnosu na broj stanovnika, ali se mnogo ljudi testira, možda će uskoro i svi stanovnici biti obuhvaćeni. Ovde svi ozbiljno svataju mere koje država pripisuje, ali nema panike – kaže Nebojša Knežević koji je košarkom počeo da se bavi u Melencima, a igrao je potom u Proleteru i Vojvodini.
Naš sagovornik naglašava da je aerodrom na Islandu zatvoren, škole ne rade, nema sportskih takmičenja, nije dozvoljeno da u istoj prostoriji boravi više od pet ljudi. On kaže da fabrike ribe i ostala preduzeća rade pod posebnim merama zaštite zaposlenih, ali da je turistička sezona pod znakom pitanja. Nebojša, naravno, pažljivo prati i situaciju u Srbiji.
– Mislim da u Srbiji na početku niko nije virus shvatao ozbiljno, ali su potom uvedene oštre mere. Sugrađanima u Zrenjaninu i Melencima poručujem da se čuvaju i pridržavaju uputstava i saveta stručnjaka – navodi Nebojša Knežević i dodaje da je za sredinu juna rezervisao avio karte za povratak u Srbiju i da se nada da će do tada korona virus u celom svetu biti savladan.

D. Petrović