KRUNISANA DUGOGODIŠNJA SARADNJA ZRENJANINA I BIJELJINE: Potpisan sporazum o bratimljenju

Saradnja između gradova Zrenjanin i Bijeljina (Bosna i Hercegovina) postoji deset godina, a prijateljstvo je krunisano sporazumom o bratimljenju u ponedeljak, 24. septembra, na Dan oslobođenja ovog bosanskog mesta od fašizma u Drugom svetskom ratu.

Sporazum su juče potpisali Čedomir Janjić, gradonačelnik Grada Zrenjanina i Mićo Mićić, gradonačelnik Grada Bijeljinе, u tamošnjoj Gradskoj upravi, u prisustvu predsednika skupština Olivera Mitrovića i Slaviše Markovića i saradnika. Istovremeno, Grad Bijeljina se pobratimio i sa Gradom Budva (Crna Gora).

Bijeljina_bratimljenje_008

Bijeljina_bratimljenje_021

Bijeljina_bratimljenje_020

– Čast mi je što smo na Dan Grada Bijeljinе konkretizovali ono što više godina radimo u raznim oblastima – ekonomiji, kulturi, sprortu. Zadovoljan sam što smo ostvarili prijateljstvo i između kulturno-umetničkih društava, kao i horova naših gradova. Nema veće sreće za nas nego kada imamo bratski grad u Republici Srpskoj. Grad Zrenjanin je pobratimljen i sa Trebinjem i Laktašima, a danas je veliki dan za Zrenjanince jer imamo braću i u Bijeljini – naveo je Janjić i poželeo da se još dugo u dobrom viđaju.

Mićo Mićić je istakao da su proslavu oslobođenja Grada Bijeljinа iskoristili da ovekoveče potpisivanje sporazuma sa dva bratska grada i da su na osnovu odluka njihovih skupština završili bratimljenje. Kako je rekao, napravili su Jugoslaviju u malom.

– Za sve građane Bijeljine ovaj događaj predstavlja sreću i zadovoljstvo jer smo nastavili saradnju sa gradovima u okruženju. Već imamo 15 gradova sa kojima smo pobratimi – naveo je Mićić.

I.I.

Foto: Grad Zrenjanin

Opširnije u štampanom izdanju

Bijeljina_bratimljenje_019

Bijeljina_bratimljenje_028

Bijeljina_bratimljenje_030

Bijeljina_bratimljenje_031

Bijeljina_bratimljenje_035

Bijeljina_bratimljenje_036

Bijeljina_bratimljenje_040

Bijeljina_bratimljenje_038

Bijeljina_bratimljenje_045

Bijeljina_bratimljenje_051

Bijeljina_bratimljenje_059

Bijeljina_bratimljenje_062

Bijeljina_bratimljenje_066

Bijeljina_bratimljenje_071

Bijeljina_bratimljenje_079

Bijeljina_bratimljenje_083

Bijeljina_bratimljenje_006