U SUBOTU U „AVIV PARKU“: Trka za srećnije detinjstvo

Imamo cilj – dođi na start“ – poziv je za ovogodišnju Trku za srećnije detinjstvo koja će se održati u subotu od 11 časova u „Aviv parku“. Cilj manifestacije jeste da se sa što više prodatih učesničkih brojeva i putem donacija prikupe sredstva za pomoć uspešnim učenicima slabijeg materijalnog stanja. Podršku su, osim Grada Zrenjanina i „Aviv parka“ dali i Sportski savez Zrenjanina, Savez za školski sport, Predškolska ustanova i mnogi drugi – rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u multimedijalnoj sali gradske kuće.

Ova manifestacija je, pre svega, humanitarnog karaktera i zato se nadam da će se doći mnogo školaraca i predškolaca, ali i ostalih sugrađana. Cena učesničkog broja je simboličnih 50 dinara, pa pozivam Zrenjanince da dođu i daju svoj doprinos ovoj akciji – izjavio je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Aviv park“ treću godinu zaredom podržava manifestaciju i sarađuje sa lokalnom samoupravom, tako će biti i ove godine. Trka za srećnije detinjstvo održava se više od tri decenije u našem gradu, a Crveni krst je jedna od organizacija koja pruža veliku podršku. U subotu će biti obeležen i Svetski dan srca, pa će volonteri ove organizacije predstaviti načine očuvanja zdravlja ovog vitalnog organa.

Mi u Zrenjaninu imamo sreću da su naši suorganizatori izuzetno ozbiljne Institucije, a „Aviv park“ je od samog početka sa nama. Svi koji u subotu dođu da učestvuju u trci, pre svega će pokazati opredeljenje za zdrav način života ali i visoke humane vrednosti. Cilj i velika želja nam je da na ovom događaju bude što više najmladađih učesnika i da među njima promovišemo zdrave stilove života – dodala je Aleksandra Tanasijević, sekretarka Crvenog krsta.

M.Malbaški