Kult info

„ARZAMAS”
Prva promocija NINO-ove nagrade za 2016. godinu, knjiga „Arzamas”, u izdanju beogradske „Lagune”, čiji je autor Ivana Dimić, biće u Zrenjaninu, u Narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin”, sledećeg petka, 3. februara, u 18 časova. Organizatori su zrenjaninska Biblioteka, list „Zrenjanin” i Humanitarno udruženje „Našem gradu, s ljubavlju”. Gost je Ivana Dimić koja će potpisivati knjigu.

SVETOSAVSKA AKADEMIJA
Svetosavska duhovna akademija će se tradicionalno održati u petak 27. januara, u 19 časova, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina i ove godine, sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Vladike banatskog Gospodina Nikanora, u organizaciji Crkvene opštine Zrenjanin i hrama Svetog arhangela Mihaila. U programu će učestvovati Crkveno-pevačko društvo „Žene Mironosice”, Pevačko društvo „Prepodobni Rafailo Banatski” i Crkveni hor „Arhangel Mihailo” sa dirigentima Zoricom Kecić i mr Senkom Milosavljević. Stihove će recitovati deca Nina Vlajkov i Kosta Jovanić a učestvovaće i učenica Muzičke škole Danijela Kontić. Svetosavsku besedu će govoriti direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin” Milan Bjelogrlić. Voditelji programa biće bračni par Mladenović, Mirjana i Saša, a prisutne će pozdraviti starešina Ruske crkve Veselin Vlaški. Ulaz je slobodan.

FOTOGRAFIJE
Izložba Foto kluba CD13, „Boje života”, biće otvorena u petak, 27. januara, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

DEČJI FILM
U Kulturnom centru, u subotu, 28. i nedelju, 29. januara, u 16 časova, biće prikazan dečji film „Pevajmo” (Sing). Radnja je smeštena u svet poput našeg ali ga naseljavaju samo životinje. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12, kao i pre početka projekcije. Cena je 250 dinara.

HUMANITARNI KONCERT
KUD „Svetozar Marković” u ponedeljak, 30. januara, u velikoj sali Kulturnog centra održaće humanitarni koncert, na kome će se prikupljati sredstva namenjena porodici Stojković. Koncert počinje u 19 časova.

TRIBINA
U utorak, 31. januara, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u 19 časova, biće tribina, „Snabdevanje stanovništva Zrenjanina pijaćom vodom”. Govoriće inž. Ivan Dević – direktor JKP „Vodovod i kanalizacija”. Moderator je Miroslav Samardžić.

„BALKANSKI SEKS I GRAD”
U petak, 3. februara na velikoj sceni Kulturnog centra, Zrenjanina, u 20 časova, biće izvedena pozorišna hit predstava „Balkanski Seks i grad – Čipka i čokolada”. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice u pretprodaji je 400, na dan predstave 450, a za organizovane posete 350 dinara. Više na: www.kczr.org

„MOST NA RECI KVAJ”
U sredu, 1. i četvrtak, 2. februara, u 20 časova, u maloj sali Kulturnog centra biće prikazan ratni film Dejvida Lina iz 1957 – „Most na reci Kvaj” (The Bridge on the River Kwai), Velika Britanija. Uloge: Vilijam Holden, Alek Ginis, Džek Hokins, Sesue Hajakava… Ulaz je slobodan.

KONCERT „LEGENDI”
Koncert grupe „Legende” biće održan u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 14. februara, u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova od ponedeljka, 16. januara 2017. Cena je 800 dinara, a za organizovane posete 700 dinara.

REPERTOAR POZORIŠTA
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” u četvrtak, 26. januara, igra „Don Žuan”, u petak, 27. januara, „Vlast” a u subotu, 28. januara „Čudovište”. Sve predstave počinju u 20 časova.
Predstava Lutkarske scene, „Ivica i Marica” je u nedelju, 29. januara, u 18 časova.

LAUŠEV U BIBLIOTECI
Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin” i Klub za stara i odrasla lica Gerontološkog centra Zrenjanin održaće drugo tematsko veče posvećeno predstavljanju stvaralaštva članova Kluba.
U ponedeljak, 30. januara od 18 časova na Dečjem odeljenju biblioteke, svoj pesnički opus predstaviće Lazar Laušev. Voditiljka je pesnikinja Mirjana Nikolić.