LIDER „TREĆE SRBIJE” O DOGAĐANJIMA U SEČNJU – Skreću pažnju sa izveštaja o trošenju budžeta u 2015

– „Treća Srbija” i ja lično osuđujemo svaki vid nasilja, ali odmah da kažem, toga nije ni bilo u slučaju koji se od strane zvaničnika opštine Sečanj želi isfarbrikovati, a kroz aferu nekakvog nasrtaja našeg člana S.T. na predsednika opštine Predraga Miloševića Karasija. Odrastao sam u Jaša Tomiću i verujem da znam okolnosti u kojima se, nazovimo ga tako, incident dogodio. Pretpostavljam da je prekjuče verovatnije došlo do podizanja glasa, glasnije rasprave ili svađe, ali ne znam šta je svemu prethodilo. „Treća Srbija”, jasno, ne prihvata ni takvo postupanje, a odrediće se prema svemu pošto do detalja preispita okolnosti ovog slučaja – rekao je danas za list „Zrenjanin” Miroslav Parović, predsednik pomenute stranke.

Kako izveštava portal www.jasatomic.org, navodeći očevice, vidno uzrujani S.T. nasrnuo je na predsednika Predraga Miloševića Karasija i otuda će protiv njega će biti podneta krivična prijava. Navodi se i tvrdnja predsednika Skupštine opštine Sečanj, Arsena Plahina, da je namera S.T. bila da silom utiče na volju opštinske vlasti. On je otuda izrazio uverenje da će ovaj, kako je rekao, krajnje varvarski čin napada na predsednika, biti osuđen i od svih građana opštine Sečanj.

– Čini mi se da čelnici opštine Sečanj žele da skrenu pažnju javnosti sa Izveštaja o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja opštine Sečanj za 2015. godinu. Preporučujem žiteljima ove opštine da ga sami nađu na sajtu Državne revizorske institucije i pažljivo pročitaju. Mislim da je krajnje negativan po Predraga Miloševića Karasija i ljude koji s njim vode Sečanj i odlučuju o trošenju sredstava opštinskog budžeta – rekao nam je juče Miroslav Parović.

Z.D.