LSV O PRESUDI U KORIST NOVINARA: Nasilnici moraju biti sankcionisani i pre sudskih epiloga

Liga socijaldemokrata Vojvodine(LSV) pozdravlja presudu Apelaciononog suda u Novom Sadu kojom je potvrđena presuda Osnovnog suda u Zrenjaninu, po kojoj bivši poslanik Srpske napredne stranke i predsednik Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije Mirko Krlić mora da plati glavnom i odgovornom uredniku nedeljnika „Zrenjanin“ Daliboru Bubnjeviću 300.000 dinara za nanetu duševnu bol i pretrpljeni strah, jer ga je vređao i fizički napao na jednom javnom događaju u Zrenjaninu.

– Nesrećno je društvo u kom nasilnici vode skupštinske odbore ili zauzimaju bilo koje druge odgovorne funkcije. Nasilje koje čine državni funkcioneri inicijalna je kapisla za nasilje u čitavom društvu, pa ne čude brojni incidenti kojima svedočimo svaki dan. Ne čude ni napadi i pretnje kojima su izloženi novinarke i novinari nezavisnih medija – kaže Aleksandar Marton, portparol LSV-a.

LSV poziva Srpsku naprednu stranku da ne čeka sudske epiloge nasilnog i primitivnog ponašanja svojih visokih funkcionera, nego da ih primerno sankcionišu i pokažu iskreno opredeljenje za obračun sa onima koji krše zakon.

– Jedina poruka koju svi moramo poslati je: Stop nasilju! – ističe Marton.