MAGYARITTEBÉN jelentős jubileumot ünnepeltek

Hetvenötéves a Bega fociklub

a magyarittebei Bega labdarúgóklub a minap ünnepelte fennállásának 75 éves évfordulóját. A központi ünnepségen ez alkalommal is számos egykori és jelenlegi játékos, valamint támogató, és kedvelő vett részt.
Juhász Sándor a labdarúgóklub elnöke,aki már éveken keresztül tartja fenn a klubot, mindig is azon igyekezett, hogy minél közkedveltebb legyen a fiatalok körében a labdarúgás. Erről az ünnepségen a következőként vallott:
– Mint a labdarúgóklub elnöke köszöntöm a meghivott vendégeket és röviden ismertetném a csapat történetét. A helybeli labdarúgás szervezése Gellér Tibor akkori helybeli jegyző nevéhez fűződik, ő volt az aki Magyarittebére hozta az első fűzős bőr labdát 1943 nyarán. A helybeli fiatalokkal az úgynevezett Nyomáson gyűltek össze és ott vette kezdetét a labdarugó sport településünkön. A labdarúgó csapatnak öltözője éveken keresztül nem volt a legközelebbi családi házban Pataiknál volt az öltöző. A Bega Labdarúgó Klub csapatai az eltelt hetvenöt éven keresztül a községi ligában való szereplésüket követően feljutottak a Bánáti ligába. 1974-ben majd 1975 –ben a helyi közösség és a község támogatásával kiépítették a központi sportcsarnokot.
Nagy jelentőséggel bír a falú életében, hogy a labdarúgópálya egy korszerű sportközpontként épült fel. Kiépült a lelátó az öltözőkkel, és a villany hálózattal. 1999.-ben kiépült a kis pálya, 2004-ben a Norvég Királyság támogatásával műfűvel vonták be a labdarúgó pályát és felújították a villanyhálózatot is.
Az ünnepi beszámolóból azt is megtudhattuk, hogy Ittabén a Bega labdarúgó csapatában nem volt szelekció a falubeliek játszhattak a klubban de más települések labdarúgóit is szívesen befogadták a csapatba.
Juhász Sándor mint tanügyi munkás mindig is igyekezet az a sport iránti szeretet átadni a fiataloknak, valamint a falu fejlesztésében is kivette bőven a részét.
Precz István és Lackó Eszter