MALA PIJACA ČEKA KROV I NOVE TEZGE

Vanredno do februara

Prodavci i kupci na Maloj pijaci u Jug Bogdanovoj ulici dobiće do početka februara novu, savremenu pijacu sa nadstrešnicom i novim tezgama. Do tada im predstoje da se strpe i kupuju na obližnjem improvizovanom prostoru. Radovi će koštati 30 miliona dinara, a biće postavljeno 230 tezgi.
Ova pijaca radi tri dana u nedelji, ali je jedina u tom delu grada, na području Mesne zajednice „Dositej Obradović” koja je među najvećima u gradu. Kako je istakao gradonačelnik Čedomir Janjić prilikom nedavnog obilaska radova, na ovom potezu gde je pijaca nije ulagano više od tri decenije.
Investitor je Javno komunalno preduzeće „Pijace i parkinzi”, a nadzor je poveren Direkciji za izgradnju i urećenje grada. Izvođači radova su „SM inženjering” i „MV invest” iz Zrenjanina, dok je projekat uradila „Euro gardi grupa” iz Novog Sada.
– Smatramo da pijaca zaslužuje veliku rekonstrukciju. Trgovci treba da dobiju savremeniji, pokriven prostor i ja sam siguran da će biti zadovoljni i oni i njihove mušterije – istakao je Janjić i podsetio da je u poslednjih nekoliko godina dosta sredstava uloženo i u centralnu pijacu, kao i da je 2012. godine otvorena nova pijaca na Bagljašu.
– Očekujemo da krajem januara ili početkom februara naredne godine uselimo novu pijacu. Građani iz ovog dela grada dobiće potpuno novu, uređenu, savremenu pijacu, natkrivenu, sa novim tezgama, odvojenim robnim i zelenim delom. Nastavićemo sa aktivnostima na poboljšanju uslova na pijacama i proširenju i uređenju parkirališta na teritoriji grada Zrenjanina – istakao je Ilija Mandić, direktor „Pijaca i parkinga”
M. Bečejac