MALI AKTIVISTI: „Sovice mudrice“ za lepša igrališta

Članovi radioničarske grupe „Sovice mudrice/Mali genijalci“ u subotu, 20. jula, čiste igrališta u naselju Mala Amerika i pozivaju sugrađane da im se pridruže.

Akcija počinje u 10 časova, a učesnici će se okupiti na igralištu iza „Gomeksa“ u centru naselja. Nakon toga nastavljaju čišćenje preostala dva igrališta u Maloj Americi, a akciju završavaju na Vojnom stadionu.

Cilj nam je da dečja igrališta u naselju Mala Amerika zablistaju. Prvi korak koji realizujemo u subotu jeste da zasučemo rukave (ukoliko bude hladnije) i uklonimo sve što ljudima koji vole prirodu smeta i što okruženju ne pripada. Drugi korak je dogovor oko eventualnih popravki i farbanja igrališta, oslikavanja, postavljanja kanti za otpad, izrada hranilica i kućica za ptice.
Otvoreni smo za sve predloge i pomoć oko realizacije i širimo ruke. Unapred se zahvaljujemo na učešću – poručuju iz grupe „Sovice mudrice“
Dodaju da je rukavice i džakove za selektovani otpad obezbedio „Ekostar pak“, a u planu su i zanimljiva iznenađenja za sve male aktiviste.

M.M.