MALI MATURANTI GENERACIJE 2013-2021. OSNOVNE ŠKOLE „ŽARKO ZRENjANIN” PROSLAVILI MATURU

Veče puno prijateljstva i stvaranja lepih uspomena

Okupljanjem u dvorištu škole, uz mnogo radosti, zagrljaja i ponosnih pogleda rodbine i prijatelja, 28. juna obeležen je početak maturske večeri učenika Osnovne škole „Žarko Zrenjanin”. Dok su sve oči bile uprte u njih, obučeni u svečane toalete, maturanti su, sa svojim odeljenjskim starešinama i učiteljicama, prodefilovali pored publike. Uz cveće i balone, najlepši detalj bio je ipak osmeh i pozitivna energija koja je isijavala iz njih.
Odeljenjske starešine Marina Živin, Vera Sabo, Darko Radlinski i Anela Milin, uz učitelje Slađanu Gligorijević, Natašu Nađalin, Dragoslava Žigića i Draganu Radonju, u prisustvu roditelja učenika i kolega, ispratile su 102 đaka. Njih 43 su uspesima na takmičenjima osvojili 57 posebnih diploma. Od 39 odličnih učenika na kraju osmog razreda, njih 19 je steklo diplomu „Vuk Karadžić”.
Ovogodišnji vukovci su: Dunja Anđelković, Viktor Bartok, Anja Veličković, Nikola Vlačić, Lana Đaković, Miloš Erak, Staša Jašin, Ana Kočović, Denis Maleš, Jovan Matić, Miloš Mišić, Stefan Nećakov, Anja Pavlica, Jovan Pardanjac, Ognjen Petronijević, Strahinja Popov, Nađa Ćulafić, Nina Ćurčin i Hana Šoštarić.
Sportistima generacije proglašeni su Stefan Nećakov i Jovan Jokić, koji su, prema pravilniku o izboru sportiste, imali jednak broj bodova.
Za učenika generacije 2013-2021. proglašena je Nina Ćurčin, učenica VIII 2, koja je pored „Vukove” diplome nosilac i posebnih diploma za: matematiku, biologiju, fiziku i španski jezik.
Svim malim maturantima želimo puno sreće i uspeha u daljem školovanju i životu.

  • DIREKTOR MIROSLAV BRNЈOŠ
    Oproštaj od još jedne generacije
    – Ne prođe ni jedna generacija đaka, a da ona nema neku posebnost. Ovih godinu i po dana proveli smo u specifičnim uslovima, ali to vas nije sprečilo da ostvarite dobre ocene, rezultate na takmičenjima. Ponosni smo na vas i duboko uvereni da ćete kao i generacije pre vas pokazati da se u ovoj školi deca uče i vaspitavaju za uspehe, a pre svega da budete pošteni i dobri ljudi. Ovo nije završetak jednog važnog dela školovanja, već pre svega, predstavlja početak jednog novog razdoblja u vašem sazrevanju koji vodi ka uspešnoj budućnosti. Sada je vreme da krenete dalje. Želimo vam da budete mudri u vašim izborima i uporni u stremljenjima. Pred vama su otvoreni svi putevi, izaberite onaj pravi. Vrata vaše škole su vam uvek otvorena – rekao je Miroslav Brnjoš, direktor OŠ „Žarko Zrenjanin” u svom obraćanju đacima.

 

  • ODELЈENЈE SA NAJBOLЈIM PROSEKOM
    Marina Živin, odeljenjski starešina VIII 1 i Slađana Gligorijević, učiteljica ovom razredu predstavile su svoj razred. Činilo ga je 26 učenika, 12 odličnih đaka, 8 vrlo dobrih i 6 dobrih. Srednjom ocenom odeljenja 4,23 zavredili su da budu razred osmaka sa najboljim prosekom.

S. Vorkapić
Foto: OŠ „Žarko Zrenjanin”