MALI MATURANTI UPISANI U SREDNJE ŠKOLE

Slobodnih mesta ima i za treći krug

Prošlog petka, 15. jula, završen je drugi upisni krug u srednje škole. Na portalu Moja srednja škola posvećenom završnom i prijemnom ispitu objavljene su liste sa brojevima učenika koji su raspoređeni u prvom i drugom upisnom krugu, kao i broj bodova koji je bio potreban za upis.
U našem okrugu bilo je 1.760 mesta, a liste želja popunjavala su 1.454 učenika, kaže Snežana Oluški Vlačić za RTV „Vojvodinu”.
– Ima dovoljno mesta za sve. Predstoje nam završni ispiti u avgustovskom roku i raspodela u trećem upisnom krugu – objašnjava načelnica Školske uprave.

POLJOPRIVREDNA POPUNILA MESTA
Prema načelnicinim rečima, ove godine prvi put se desilo da je sve kapacitete, već u prvom upisnom krugu, popunila Srednja poljoprivredna škola, gde se na pet smerova upisalo 114 đaka. Ona je jedina poljoprivredna škola u Srbiji koja je popunila kvote, dok su prošle godine ostala samo dva slobodna mesta, kaže direktor Vladimir Popov.
– Prezadovoljni smo kako je prošao prijemni. Ranije smo imali problem sa manjkom učenika, radili smo na tome i sada sve dolazi na svoje mesto. Zbog kompjuterskog popunjavanja ne znamo za koji smer je bilo najveće interesovanje, ali pretpostavljamo da je, kao i ranijih godina, u pitanju veterina – kaže Popov.

J.Šormaz

(Opširnije u štampanom izdanju)