MALIŠANI SA BAGLJAŠA TRAŽILI OD GRADONAČELNIKA DA SE OGRADI DVORIŠTE VRTIĆA

Stotinak dece iz tri vrtića u naselju Bagljaš, danas su, u pratnji vaspitača, posetilo Gradsku kuću, gde su mališani predali potpisanu inicijativu svojih roditelja da im se uredi i ogradi dvorište oko vrtića.

Potpisi su prikupljeni u okviru projekta Participativno budžetiranje”, pokrenutog u Zrenjaninu a jedinstvenog u Srbiji. Po tom modelu građani svih gradskih i seoskih mesnih zajednica mogu predložiti projekte za unapređenje života u njihovim sredinama, a oni koji dobiju najviše glasova biće realizovani u 2016. godini sredstvima iz budžeta grada. Za tu namenu spremljeno je 32 miliona dinara.

– Danas smo sa decom obavili dva važna zadatka. Najpre smo imali kolektivno učlanjenje u Gradsku biblioteku a onda smo se uključili i u akciju „Participativno budžetiranje“. Doneli smo 500 potpisa roditelja dece u tri vrtića u naselju Bagljaš. Tražimo da se uredi dvorište i ogradi, kako bi taj prostor bio bezbedniji za boravak dece, da ne mogu da ulaze psi lutalice i neželjeni posetioci – kaže Vesna Jozo, glavni vaspitač u vrtiću „Bambi“, koji je najveći u Zrenjaninu. U naselju Bagljaš se, inače, nalaze tri vrtića na istoj lokaciji, gde boravi 600 dece na površini od preko hiljadu kvadratnih metara. Tu postoji ograda, ali nije adekvatna.

S.Surla