NAJAVA DOGAĐAJA

FRANCUSKI FILM
U okviru Ciklusa novog francuskog filma, u saradnji sa Francuskim institutom za kulturu u Srbiji, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u sredu i četvrtak, 9. i 10. decembra, od 20 časova, biće prikazan film „Hipokrat”. Ne preporučuju mlađima od 12 godina. Ulaz je slobodan.
VEČE GUSALA
KUGD „Petar Perunović – Perun”, u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina, u petak, 4. decembra, u 18 sati, u velikoj sali organizuje „Veče gusala i izvorne narodne muzike”. Učestvuju narodni guslari Jovo Živković, Ljubiša Ateljević, Ljubo Pavlović, Veljko Đuranović, Miroslav Tanović i Aleksandar Taušan, zdravičar Vukojica Sandić, Muška pevačka grupa „Zvuci s kamena” iz Novog Sada, Ženska pevačka grupa ,,Bjelasica” iz Sivca i solista Dragutin Zečević. Specijalni gost je Milomir Miljan Miljanić.


KONCERT DUVAČA

Gradski duvački orkestar, Muzička škola „Josif Marinković” i Kulturni centar u nedelju, 6. decembra, u 19 časova, organizuju svečani koncert. Učestvuju GDO, Orkestar Muzičke škole „Josif Marinković” – Zrenjanin, Duvački orkestar Muzičke škole iz Makoa – Mađarska i zajednički duvački orkestar muzičkih škola „Isidor Bajić” – Novi Sad, „Kosta Manojlović” – Zemun i „Josif Marinković” – Zrenjanin. Ulaz je besplatan.


TRIBINA

U organizaciji Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin” i Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 10. decembra, u Biblioteci je, u 19 časova, tribina „Političke ideje Mlade Bosne”. Uvodničar je Miloš Vojnović, istoričar. Moderator je Miroslav Samardžić.


REPERTOAR POZORIŠTA

U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” u sredu, 9. decembra, u 20:30 časova, gostuje predstava „Černodrinski se vraća kući” (Goran Stefanovski), u okviru projekta „Kulturni napad”, u izvođenju studenata treće godine glume, Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Ljuboslava Majere i stručnog saradnika Milana Novakovića. Režija Ljuboslav Majera. U četvrtak, 10. decembra, u 20 časova, na repertoaru je „Ne mo’š pobeć’ od nedelje”. U subotu, 5. decembra, u 20 časova, na Kamernoj sceni igraju „Slobodne žene balkanske”. U subotu, 5. decembra, od 10 časova, na repertoaru je „Bajka O” a u četvrtak, 10. decembra, u 10 časova, pretpremijera „Plavog Petra”.


MLADI KOMPOZITORI

Koncert „Mladi kompozitori Vojvodine” biće održan u utorak. 8. decembra, u 19 časova, u baroknoj sali Gradske kuće, u okviru projekta „2K+”. Ulaz je besplatan.


IZLOŽBA

Izložba 60. saziva Umetničke kolonije Ečka – Slika 2015 je u Savremenoj galeriji Zrenjanin u ponedeljak, 7. decembra, u 19 časova.


„BARDOVI I TALENTI”

Savremena galerija Zrenjanin i Digital style, u četvrtak, 10. decembra, u 19 časova, organizuju, u Galeriji, promociju dokumentarnog filma Rudolf Brkić i Rastko Stefanović, iz serijala „Bardovi i talenti”. Snimatelj i montažer Dušan Udicki. Scenario i režija Zoran Slavić.


KULTURA ŽIVLjENjA

U subotu, 5. decembra, od 16 sati, Udruženje „Zdrav život” organizuje, u Makedonskoj 1, radionicu „Škola bioenergije” – prof. dr Srđan Škrbić. U ponedeljak, 7. decembra, od 18 sati, biće predavanje „Kako se ne razboleti” – Goran Kojić.