Március 8-a a nemzetközi nőnap ünnepe

Nőnapi színfoltok

Március 8. a nemzetközözi nőnap ünnepe. Világszerte ezen a napon a nőket ünnepeljük. Ilyenkor mi férfiak szeretnénk mosolyt csalni a nagymamák, feleségek a barátnők arcára, személyre szóló ajándékkal. Gondolunk ilyenkor azokra is akik otthon dolgoznak le egy műszakot, majd munkahelyükön még egy műszak vár rájuk.
Egy szál virág helyet ez alkalommal bemutatjuk Vastag Erikát és a minap megjelent Isten gyermeke címü könyvét. Erika a belgrádi földhivatal nagybecskereki, majd a torontálszécsányi községi kirendeltségének mérnöknőjeként dolgozik.
A kötetről Gyuris László volt nagybecskereki plébános a könyv ajánlójában a következőket írta: „Aki teológiai vagy lelkigyakorlatos szöveget várna e könyvvtől, ez nem az, de a szerzőnő leírja találkozását az Istennel. Vastag Erika nem felületesen néz a mindennap látott élet mezején, hanem megtalálja benne a gyönyörű szép virágocskákat, Isten jelenlétét, atyai gondoskodását, szeretettének apró virágait.
Vastag Erika a kőnyv előszavában írja, hogy nyomott hagy saját gyerekeinek, érzelmeit örökíti meg Istennel találkozásai alkalmával. A leírt írásnak nincsen sem meghatározott kezdete de épen úgy az utolsó pont sem az írás vége mert már következik e kötet folyatatása: Jézus már gyermekkoromban megjelent álmaimban emberi formában láttam Őt, azóta is számtalanszor megjelenik segítségemre a mindennapi életemben.
Horváth Júlia amikor még alakulóban volt Muzslyán a Képzőművészek Klubja a (MAKK). Néhai férjével, aki kiváló amatőr festő volt, a kezdetektől aktív tagjai voltak az alakuló egyesületnek, s azóta eltelt huszonnégy év után is a mai napig a Klub tagja. Minden kiállítás szervezésénél jelen van, és támogatja a festők munkáját.
Kép és szöveg Precz István