MATURANTI HEMIJSKO-PREHRAMBENE I TEKSTILNE ŠKOLE „UROŠ PREDIĆ” OBELEŽILI KRAJ JEDNE ŽIVOTNE ETAPE

Izazovi tek predstoje

  • Šest odeljenja prodefilovalo je sa razrednim nastavnicima velikom salom Kulturnog centra

Tek ste na jednom novom početku. Budite svesni lepote i snage svoje mladosti, to je nešto što vas odvaja i razlikuje od mnogih drugih, ali to ćete verujem spoznati tek jednoga dana. Izazovi su tek pred vama. Voleo bih da u životu istrajavate na etičkim i moralnim vrednostima, da budete istrajni i odlučni i da pokušate da svoj život učinite proizvodom svojih odluka i izbora. Voleo bih da budete skromni, da ne žudite i ne žalite za onim što niste i što ne možete biti, već da prepoznate vrednost u onome što vi jeste. Nemojte zaboraviti vašu Školu, profesore, odeljenske starešine, učitelje, poštujte uvek svoje roditelje, budite veseli i pametni večeras. Najiskrenije vam želim sreću i svako dobro, a nadasve vam želim dobro zdravlje ! – poručio je direktor Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić” Jugoslav Bogdanović maturantima te srednje škole.
Stotinak maturanata iz šest odeljenja HTPŠ „Uroš Predić” završilo je školu i rastalo se od razrednih starešina i profesora, direktora Škole i ostalih zaposlenih na svečanoj priredbi u Kulturnom centru Zrenjanina u utorak, 6. juna. Svako u svim stilu, šest odeljenja prodefilovalo je velikom salom sa svojim razrednim nastavnicima.
Rozalija Čavić je ispratila u novu životnu etapu odeljenje IV1, Tehničare za industrijsku farmaceutsku tehnologiju. Predrag Istrat bio je razredni odeljenju IV2, Tehničarima za zaštitu životne sredine, dok je Ljubica Veskov do maturantskih dana dovela odeljenje IV3, Prehrambene tehničare. Tehničarima za biotehnologiju, odeljenju IV4, razredni starešina bila je Aleksandra Kukin, a Milan Galić odeljenju IV5, Tehničarima – Modelarima odeće. Odeljenje III4, Pekar / Prerađivači mleka, bio je razred Hilde Molnar.

HTPS 4-1

HTPS 4-2

HTPS 4-5

HTPS ANTERFILE
Mladi i vredni
Direktor Jugoslav Bogdanović proglasio je tri učenika generacije po područjima rada. Ova čast u području rada Hemija i nemetali pripala je Oliveri Stražmešterov iz IV1. Titula đaka generacije u području rada Proizvodnja i prerada hrane je, sa osvojenim trećim mestom na republičkom takmičenju (Prehrambeni tehničar), pripala Savi Bolorinu iz odeljenja IV3, dok je u oblasti rada Tekstil i kožarstvo Lea Labanc (IV5) bila najbolja učenica. Za najboljeg sportistu u generaciji proglašen je Vanja Vasić iz IV2.

PSL_8921o_resize

 

PSL_8965o_resize
PRIPREMILI: Suzana Kokavski / FOTO: Foto studio AS