MATURANTI ZRENJANINSKE GIMNAZIJE OBELEŽILI MATURU

Svečanost puna pesme, dobrih vibracija i lepih želja

Ponosni pogledi porodice, svečane toalete, dobro raspoloženje, osmesi i mladalačka energija obeležili su dodelu diploma učenicima Zrenjaninske gimnazije. I ove godine je zbog pandemije izostala akademija u njihovu čast u Kristalnoj dvorani. Najuspešniji maturanti nisu bili uskraćeni svečanog uručenja diploma koje se u manjem obimu, uz prisustvo najbližih, održalo u Kulturnom centru.
Tom prilikom direktor Milan Radaković osvrnuo se na neobično iskustvo školovanja u vreme pandemije i maturantima poručio da kroz život idu hrabro, da budu dostojanstveni i časni, jer je, veruje, to put do sreće i uspeha.
– Siguran sam da nećete zaboraviti svoju školu, uprkos svim nemilim dešavanjima. Da ćete na srcu čitavog života nositi prijateljstva i ljubavi koje ste ovde stekli i svoje profesore čije ste poštovanje osvajali zalaganjem, pameću i mladalačkim šarmom. Ubeđen sam da će vas oni pamtiti po dobru – rekao je direktor Radaković.
Za đaka generacije proglašena je Senka Daruši, maturantkinja prirodnog smera, dobitnica diplome „Vuk Karadžić”, dve specijalne diplome iz srpskog jezika i književnosti i latinskog jezika, kao i pohvala za učešće na republičkim takmičenjima iz matematike. Pored toga, Daruši je aktivno učestvovala u projektima i vannastavnim aktivnostima škole i položila francuski jezik DELF B2 nivo.
Budući da je od prve godine išla na takmičenja i postizala uspehe, Senka kaže da je titula došla sama od sebe.
– Ovo priznanje mi znači, jer je velika stvar biti najbolji među 300 učenika – kaže gimnazijalka.
Dodaje da školovanje planira da nastavi na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, i da se nada da će u budućnosti biti uspešan softverski inženjer.
Škola je učenici generacije poklonila komplet knjiga Mihaila Petrovića Alasa, a firma „Bio-elektrik” obezbedila je 100 hiljada dinara.
Generaciju 2017/2021. čini 269 učenika. Srednja ocena na maturskom ispitu je odličan (4,59). Diplomu „Vuk Karadžić” ponelo je 50 učenika, specijalnu diplomu zaslužilo je 10 učenika, a njih 47 je pohvaljeno.
Četvrtu godinu završilo je 268 učenika, sa odličnim uspehom razred je okončalo njih 165, sa vrlo dobrim 88, sa dobrim 15, dok je jedan učenik upućen na polaganje razrednog ispita. Srednja ocena generacije je vrlo dobar (4,46).
Dejan Ungur (IV-1), Natalija Ludoški (IV-2), Vesna Vujanov (IV-3), Aleksandra Maksić i Svetlana Todorović Gvozdenović (IV-4), Nataša Korovljev (IV-5), Snežana Mićić (IV-6), Igor Micov (IV-7), Tibor Makan (IV-8), Vesna Odadžić i Vojin Tolmač (IV-9) i Vera Damjanov (IV-10) su razredne starešine koje su u protekle četiri godine vodile ovu generaciju.
J. Šormaz
Foto: As 1 prostudio