MESNA ZAJEDNICA „DOSITEJ OBRADOVIĆ” – RADOVI UPRKOS IZAZOVIMA

Rešavamo probleme na koje nam građani ukažu

Korona virus je odložio, ako ne i zaustavio mnoge aktivnosti u gradu. Pojedini planirani radovi u Mesnoj zajednici „Dositej Obradović” za 2020. su realizovani, a neki, koji su ostali još iz 2019. čekaju bolje vreme. Nedavno su meštani, uz podršku članova Srpske napredne stranke obogatili park na Lesnini novim sadnicama.
Ovaj prostor koji se nalazi između Mesne zajednice „Dositej Obradović” i dečjeg igrališta tokom cele godine mesto je gde se okupljaju sve generacije. Zbog toga su poželeli da ga sa prvim danima lepog vremena urede.
– Zasađeno je više desetina sadnica jasena. Želeli smo da sredimo omiljeni kutak građana, ali i istovremeno da damo primer ostalima da se pokrenu i zajedno sa nama nastave da uređuju ovaj deo grada – rekao je Duško Radišić, predsednik Saveta Mesne zajednice „Dositej Obradović”.

KAFILERIJA VIŠE NE ZADAJE MUKE…
Prema Radišićevim rečima, u protekloj godini urađeno je onoliko koliko se moglo i koliko su uslovi i epidemijske mere dopuštale. Zdravlje i bezbednost sugrađana bili su i ostali na prvom mestu.
– Nastavili smo da rešavamo probleme na koje nam građani svakodnevno ukazuju. Tokom 2020. popravljen je deo trotoarskih i kolovoznih staza, a završeni su radovi na putu u naselju „Šećerana”. U prvoj fazi urađeni su pripremni radovi koji će omogućiti popravku parkinga u naselju Ruže Šulman iza zgrade „Lepa Brena”. Raster ploče koje je korenje drveća podignulo su uklonjene i izvađeni su sibirski brestovi, zatim je očišćen ceo parking – kazao je naš sagovornik.
Miroslava Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju