MILIVOJ BATINICA, OSNIVAČ I TRENER KMF SAS, O AMBICIJAMA KLUBA I POVRATKU U ELITU

Kvalitet i renome su na našoj strani
Nakon sezone provedene u trećem rangu, odnosno Vojvođanskoj futsal ligi, KMF SAS ove godine seli se u elitnu ligu. Milivoje Batinica, osnivač i prvi čovek kluba, ističe da nije bilo nepravedne i nerazumne kazne nadležnih, SAS nikada ne bi ni došao u situaciju da napusti Premijer ligu.
SAS se vraća u najjaču ligu Srbije, kajkve su vam ambicije?
– Igraćemo u ligi u kojoj nam je, po kvalitetu i renomeu, mesto. Tako je pravda koliko-toliko zadovoljena. Mi smo se protekle sezone, pobedom u Vojvođanskoj izborili za prelaz u Drugu ligu, ali smo potom fuzijom sa KMF Kopernikus iz Niša obezbedili mesto u Prvoj ligi Srbije. Ona je jaka, nastupa 12 klubova, ali četiri ekipe će na kraju morati da napuste ligu. Zato je naš prvi cilj opstanak, no verujem da ćemo uspeti i da će nam u tome pomoći naši verni navijači.
Kada ste počeli pripreme i koji timovi su vam rivali na startu šampionata?
– Dugo smo čekali odluku vezanu za naš status, pa smo pripreme počeli tek 20. avgusta. Ekipu, osim mene, priprema i Aleksandar Kalaba. Treniramo u Medisonu, a utakmice ćemo igrati u Kristalnoj dvorani gde će Zrenjaninci imati priliku da gledaju vrhunski futsal. Favoriti su kragujevački Ekonomac, beogradski Eruromotus i Deus iz Sremske Mitrovice. Mi ćemo 17. seprembra u prvom kolu igrati u gostima protiv Jastrepca iz Blaca, a prvi rival kod kuće nam je beogradski FON.
U SAS je stiglo nekoliko mladih fudbalera, ali ima i dovoljno iskusnih igrača. Da li je to tim koji može da ostvari cilj?
– Verujem da može, videćemo kada počne prvenstvo gde smo u odnosu na druge klubove. Angažovali smo i mlađe fudbalere, oni su budućnost kluba. Naše prinove su David Marinković, Jovan Čokulov, Rudolf Nađ, Nenad Kulić i Dušan Radenković. Tu su i povratnici Ivan Mandić, Aleksandar Kalaba, Slaviša Paštar i Slobodan Matijević. Uz proverene i iskusne – kapitena Jovana Blažića, te Ivana Vukoja, Ljubišu Blanušu, Stefana Radića, Marka Dabića, Nemanju Milićeva i Aleksu Škorića, to je sastav na koji računamo naredne sezone.
SAS je do sada iznedrio osam reprezentativaca Srbije, da li među mladima ima njihovih naslednika?
– Siguran sam da će neko od naših mladih igrača krenuti stopama najboljih, a ističu se Kulić, Radenković i Čokulov. Za najviše domete su, osim talenta, potrebni rad, iskustvo, odricanja. Ali, mi znamo kako se stvaraju reprezentativci jer su iz našeg kluba do dresa sa državnim grbom došli Slobodan Rajčević, Slobodan Janjić, Davor Stanković, Aleksandar Tomin, Jovan Blažić, Nikola Matijević, Kristijan Radin i Aleksandar Kalaba. Osim asovima koji su proslavili SAS, dičimo se i što smo za 22 godine postojanja dva puta bili finalisti plej ofa, jednom pobednici Kupa Srbije, a 2006. godine došli smo do polufinala evropskog Kupa.
B. MANDIĆ