MLADI ITALIJANSKI PREDUZETNICI U ZRENJANINU: Grad povoljan za investiranje

Delegacija mladih italijanskih privrednika, predstavnici petnaest kompanija iz Napulja, iz regije Kampanja, danas borave u Zrenjaninu. U Gradskoj kući ih je primio gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima gde su im predstavljene zrenjaninske industrijske zone i povoljne mogućnosti investiranja. U razgovoru u Gradskom veću je učestvovao i prvi sekretar Ambasade Italije u Beogradu Matias Klaivas.

– Prvi utisci o Vašem gradu su veoma dobri, impresionirani smo onim što smo čuli na današnjem sastanku – rekla je nakon susreta u Gradskom veću Suzana Moća, predstavnica asocijacije mladih industrijalaca. – Već uočavamo potrebu da se sretenemo ponovo.

– U našem gradu ima nekoliko italijanskih firmi, koje su najveći promoteri industrijskih zona – istakao je gradoinačelnik Janjić. – Nijedan investitor u poslednjih deset godina nije otišao iz Zrenjanina. Ili rade kako su krenuli, ili se proširuju – istakao je Janjić. – Naši prijatelji iz kompanije „Fulgar“ već četiri puta su kupovali zemljište kako bi se proširili.

Gosti iz Italije su sa domaćinima razgledali grad i industrijske zone, a u toku je razgovor sa privrednicima Grada Zrenjanina u Hotelu „Vojvodina”.

B.J.