MLADI TENISERI U ZAVRŠNICAMA VEĆINE TURNIRA NA KOJIMA UČESTVUJU: Tokom leta vredno trenirali i takmičili se

Trinaestogodišnji teniser TK „Galeb“ Zoran Ludoški, koga trenira Nikola Mojsin, ređa uspehe na evropskim i domaćim turnirima i trenutno se nalazi na četvrtom mestu rang liste Teniskog saveza Srbije za dečake do 14 godina. Uspešni su i desetogodišnjaci „Galeba“: Vanja Nikolić, Anđela Đorđević, Dunja Kulpinac i Marko Denda.

Zoran Ludoški je u avgustu odigrao finale međunarodnog turnira iz kalendara „Tennis Europe“ (TE), održanom u švajcarskom gradu Oberentfelden. Teniser „Galeba“ bio je peti nosilac, a na putu do finala pobedio je i prvog favorita. Nakon toga je odigrao polufinale turnira u Bazelu, na kojem je bio četvrti nosilac.

On je potom krajem avgusta pobedio na turniru prve kategorije za dečake do 14 godina u TK „Palić“, tradicionalnom „Čovićevom memorijalu“, a to je uspeo da uradi bez izgubljenog seta.

Takođe krajem avgusta, trinaestogodišnji teniser je osvojio drugo mesto u dublu zajedno sa vršnjakom iz Rumunije Mihailom Aleksandru Komanom na turniru TE u Budimpešti.

Zoran Ludoski

Četvoro mlađih članova TK „Galeb 1890“ – Anđela Đorđević, Marko, Denda, Vanja Nikolić i Dunja Kulpinac – plasiralo se na prvenstvo države, zahvaljujući dobrim igrama na Prvenstvu Vojvodine. Na ovom turniru, održanom 15. i 16. septembra u Šidu, Anđela Đorđević stigla je do finala, Marko Denda do polufinala, a Vanja Nikolić i Dunja Kulpinac došli su do četvrtfinala. Njih predstojećeg vikenda, 22. i 23. septembra, očekuje Kup Srbije za desetogodišnjake.

Andjela Djorjdevic desno
Anđela Đorđević (desno)

Uspešan je bio još jedan teniser iz Zrenjanina – Stefan Markov, član TK „Spin“, koji je krajem avgusta osvojio turnir druge po jačini narandžaste kategorije za dečake do 10 godina – Otvoreno prvenstvo Beograda.

M.M.

Foto: www.maliigraci.rs

Zoran Ludoski Covicev memorijal 2

 

 

Marko Denda u sredini