DRUGI DAN „ZRBIZNET-A“: Živo na svim štandovima i u Karađorđevom parku

Drugi dan privredne manifestacije „ZrBizNet“, otvorene juče u hali sportova „Medison”, protekao je u nizu promotivnih aktivnosti privrednih komora Srbije, Vojvodine i regiona, državnih agencija i privatnih firmi.

Održan je prvi naučno-stručni skup posvećen živinarstvu, uz učešće predsednika Poslovnog udruženja „Zajednica živinara Srbije”, diplomiranog inženjera Radeta Škorića, pomoćnika pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Radeta Rovčanina i proizvođača živine i jaja.

Zrbiznet ucesnici sastanka o ziviarstvu

Saopšteni su ne baš veseli podaci o stagnaciji ove proizvodnje. Produkcija se pokreće iz letargije tek u poslednje dve godine, pa se očekuje da će ove gdine dostići 100 hiljada tona, za 5.000 tona više nego 2017.

Nažalost, proizvodnja ćurećeg mesa ja zanemarljiva.

Zanimljivu prezentaciju održali su predstavnici Javnog preduzeća „Službeni glasnik” – Nina Kabadajić i Predrag Šolaja, koji su odžali prezentaciju Poslovno-informativnog sistema (PIS) – najobimnije pravne baze u našoj zemlji. PIS „Službenog glasnika” sadrži sa sve zakone, uredbe i podatke o kompanijama – sve do sudskih presuda i uputstva za polaganje pravosudnog ispita. Poslovno-informativni sistem „Službenog glasnika” dostupan je i na engleskom jeziku, a sadrži i primere iz sudske prakse Evropske unije.

Sadržajnu prezentaciju držali su u stručnjaci Zavoda za intelektualnu svojinu Repubike Srbije.

U Karađorđevom parku bilo je takođe živo. Pored predmeta domaće radinosti i gastronomske ponude, tu su bile i majice i uramljene reprodukcije crteža patenata Nikole Tesle, koje izrađuje Beograđanin Mirko Tmušić.

M. S-n.