MLADI ZRENJANINCI RENATA I MARKO – DOBROČINITELJI GODINE

Uzori svim generacijama

U 2020. godini koju je obeležila pandemija korona virusa, koja je uvela nova pravila ponašanja, testirala našu odgovornost i saosećajnost, Zrenjanin je iznedrio dvoje mladih, Renatu Ilić i Marka Antića. Oni su svojim humanim podvizima s pravom zaslužili nagradu „Dobročinitelj godine solidarnosti i sardanje”.
Renata Ilić je donirala svoju kosu za pravljenje perika za žene obolele od karcinoma, dok je Marko Antić, učenik Zrenjaninske gimnazije, iskazao požrtvovanost spasavajući osmogodišnju devojčicu koja je sa Železničkog mosta pala u Begej.

DONIRALA KOSU
– Za donaciju kose kao pomoć obolelima od karcinoma zainteresovala sam se pre nekoliko godina kada sam čula za NURDOR-ovu akciju. Pošto sam bila prilično blizu optimalne dužine kose za donaciju rešila sam da sačekam sa šišanjem još neki period i kada mi je kosa porasla ošišala sam je i sa velikim zadovoljstvom donirala – kazala je Renata Ilić.
Kako je rekla, planira da svoju humanost ponovi barem još koji put, a sve zavisi od kvaliteta njene kose i mnogih drugih faktora.
Marko Antić je u martu 2020. godine spasao osmogodišnju devojčicu koja je sasvim slučajno, šetajući sa ujakom, pala sa mosta na Berberskom u hladnu reku. On i drugarica su se u tom trenutku zadesili i odmah pritekli u pomoć.

Miroslava Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju