MLADI ZRENJANINSKI TROMBONISTI NASTAVLJAJU DA NIŽU USPEHE NA TAKMIČENJIMA

Značajna nagrada kao potvrda za vredan rad i trud

Učenici Muzičke škole „Josif Marinković”, trombonisti u klasi profesora Branislava Gagića, ostvarili su odlične rezultate na nedavno održanom osmom Međunarodnom „Bras” takmičenju u Pančevu. Slobodan Miljanić osvojio je drugu nagradu, dok su prva mesta i titule laureata – najboljih u svojim kategorijama poneli Vuk Simić, Vladimir Aleksić, Vuk Mijatić i Mihailo Prokić. Klavirska saradnja bio je prof. Nemanja Števanov.
– Izuzetno je važno da se održi kontinuitet ovog takmičenja, a učenici koji vredno vežbaju i rade imali su gde da pokažu svoja dostignuća. Osnovni zadatak đaka koji pohađaju muzičku školu je da kompozicije koje nauče, odsviraju pred publikom, na koncertima, a potvrdu za njihov rad mogu dobiti jedino na republičkim ili međunarodnim takmičenjima, u vidu nagrada. Sve to je dobra prilika za druženje, razmenu iskustava i stvaranje novih prijateljstava. Važno je i da učestvuju u radu raznih kamernih sastava i orkestara, jer nažalost u našoj državi ne mogu da egzistiraju od solističkog muziciranja, već će biti angažovani u nekom orkestru ili će raditi u prosveti – navodi Branislav Gagić, profesor trombona.
Svoje utiske preneli su nam i učenici Vuk Simić i Vladimir Aleksić. Kako kažu, ovo je za njih bilo posebno iskustvo i velik izazov za kraj godine.
– Iako sa manje takmičara, bilo je to divno iskustvo. Posebno mi je drago što su i moji drugovi osvetlali obraz našem profesoru Branislavu Gagiću, koji nas motiviše da neumorno radimo – ističe Vuk Simić, učenik trećeg razreda osnovne Muzičke škole.
Vladimir Aleksić, učenik prvog razreda srednje Muzičke škole, može se pohvaliti velikim brojem nagrada sa raznih takmičenja i festivala.
– Plašio sam se da zbog pošasti koja je zahvatila ceo svet i zbog koje su obustavljeni svi koncerti i takmičenja neću skoro imati priliku da bilo gde nastupam. Kada mi je prof. Gagić saopštio da idemo u Pančevo, bio sam presrećan što ću moći da se takmičim i da pokažem koliko sam napredovao. Nedugo nakon takmičenja, na adresu Škole stiglo je obaveštenje da sam dobitnik nagrade Fonda za mlade talente, koju dodeljuje Autonomna Pokrajina Vojvodina. To je za mene pokazatelj da sam na pravom putu i trudiću se još više kako bih ostvario svoj san. Takođe, ove godine me je obradovao poziv profesora Ljubiše Jovanovića da ponovo budem član Dečje filharmonije. San mi je da jednog dana budem član i Zrenjaninske filharmonije ili nekog drugog profesionalnog orkestra – poručuje Vladimir Aleksić.

M. Malbaški