„MLEKOPRODUKT” I HPTŠ „UROŠ PREDIĆ” SARAĐUJU NA KREIRANJU KADROVA ZA PRIVREDU

Otvorena vrata za školovanje, praksu i rad

Hemijsko – prehrambena i tekstilna škola (HPTŠ) „Uroš Predić” iz godine u godinu je u neizvesnosti koliko će upisati novih đaka na svojim smerovima, među kojima je i prehrambeni. Kompanija „Mlekoprodukt” i ova srednja stručna škola sada nude budućim učenicima jedinstvenu priliku za obrazovanje i dalji rad u modernoj prehrambenoj industriji.

Dualno obrazovanje – šansa za budućnost
– „Mlekoprodukt” je pozvao buduće srednjoškolce da odaberu školovanje za profil prehrambenog tehničara i tako osiguraju sebi kvalitetno, moderno i dinamično školovanje, sa praksom u jednoj od najopremljenijih kompanija u regionu. Tokom četvorogodišnjeg školovanja za prehrambenog tehničara, učenici će steći veštine kontrole gotovih proizvoda i polaznih sirovina, iz prve ruke naučiti proizvodni i obavljati tehnološke procese proizvodnje, naučiti postupke skladištenja sirovina i gotovih proizvoda – i to sve u saradnji kroz program dualnog obrazovanja sa „Mlekoproduktom” – kaže Bojana Momčilov, menadžerka za komunikacije i društveno odgovorno poslovanje u ovoj firmi.
Posle uspešnog školovanja, učenici će, kako nam je rečeno, biti opremljeni i teorijskim i praktičnim znanjem. Pred sobom će imati poslovnu perspektivu u stalno rastućem sektoru prehrambene industrije. Kako u pogonima, tako i u laboratorijama za kontrolu kvaliteta, u trgovini i u ugostiteljstvu, pekarama, mlekarama i mlinovima.

U planu dualni sistem
Škola „Uroš Predić” je multigeneracijska i multiprogramska institucija i jedan od stubova razvoja društvenih i ljudskih resursa u Vojvodini i Srbiji
– Izuzetno nas raduje interes „Mlekoprodukta” za prehrambene tehničare. Želimo da zajedno vratimo ovaj standard kvalifikacije u našu školu, grad i region. Odličan je i potreban našem tržištu, mi smo u sred žitnice, u sred Banata. Dvanaestoro učenika ćemo školovati po dualnom sistemu i to je novina. Oni će imati priliku da znanja i veštine steknu u realnom radnom okruženju, u modernoj kompaniji uz sve benefite koje dualni model školovanja donosi. Nadamo se najboljem i posvećeni smo uspešnoj saradnji – rekao je Jugoslav Bogdanović, direktor HPTŠ „Uroš Predić”

M. Bečejac
Foto: „Mlekoprodukt”

  • SVETSKI RENOME
    Od 2004. godine, „Mlekoprodukt” je u sastavu francuske grupe „Savencia fromage & dairy”, koja je jedan od najvećih prerađivača mleka u svetu. To je sirara koja sa uspehom posluje više od sedam decenija, proizvodi 7.000 tona mlečnih proizvoda i dnevno sakupi prvoklasno mleko sa više od 400 farmi.