MUŠKA VOKALNA GRUPA „PANONIKA“ POKORILA OPATIJU: Utisci, ovacije, emocije

Protekli vikend Muška vokalna grupa „Panonika“ provela je na Internacionalnom horskom festivalu „We are singing adriatic“ koji se održavao 15. i 16. aprila u Opatiji. Pored Zrenjaninaca nastupili su horovi i vokalni ansambli iz Italije, Slovenije, Poljske, Austrije i Rumunije. Naša vokalna grupa uspešno se predstavila sa nekoliko nastupa.

– Uspešnim nastupima na ovom Festivalu na najlepši način otvorili smo novu koncertnu sezonu. Izveli smo nekoliko novih kompozicija „Liebe“, „Ti, samo ti“ i „Pošla moma na voda“ koje smo uvrstili u naš repertoar i publika ih je sjajno prihvatila. Svaka naša izvedba bila je nagrađena aplauzom, iskrenim čestitkama i oduševljenjem. „Panonika“ poseduje harizmu i energiju koju publika prepoznaje i voli. Fantastična Mramorna sala riječkog muzeja pružila nam je odlične akustične uslove u kojima je bilo pravo zadovoljstvo pevati – rekla je Zorica Kozlovački, dirigentkinja.

Prema njenim rečima jedinstven i nesvakidašnji bio je i nastup u Postojnskoj jami gde su pevači izabrali da izvededu i duhovnu kompoziciju Pavela Česnokova „Gospode spasi“ na pravoslavni Uskrs. Veliku radost zajedničkog pevanja, dodala je naša sagovornica, osetili su u izvođenju kompozicije „Siyahamba“ koju su združeno otpevali svi horovi učesnici. Solista je bio „Panonikin“ tenor Miloš Gavrilov.

– Divne utiske koje nosimo iz Opatije upotpunjuje i druženje sa Pop horom „Radio“ iz Novog Sada koji je svojim atraktivnim i orginalnim nastupima takođe osvojio simpatije publike. Ovaj festival je bio revijalan a već u junu nas očekuje takmičenje na Međunarodnom horskom šampionatu Lege Artis“ u Tuzli za koji se pripremamo. Sa velikim zadovoljstvom isčekujemo i zrenjaninski Horski festival „Slobodan Bursać“ i pevanje pred našom publikom – rekla je Kozlovački.

Zrenjaninsku publiku „Panonica“ poziva i na Humanitarni koncert „Srcem za Danila“,  koji će se održati u petak 21. aprila u 19:00 u Katedrali, a prikupljaće se prekopotrebna finansijska sredstva za njegovo dalje lečenje. U Muškoj vokalnoj grupi „Pannonica“ pevaju: Milivoj Adamov, Miloš Gavrilov, Zvonko Romac, Goran Mišković, Aleksandar Žegarac, Milan Jokić, Robert Hodžić, Aleksandar Milas, Vladimir Tomić i Milan Milanov.

M.Ml

Foto: arhiva vokalne grupe „Panonike“