Muzslyai óvodások kirándultak

Erzsébetlakra látogattak
a muzslyai Fókusz Klaszter – Családi Gazdlákodók Egyesületének szervezésében a helybeli Hófehérke Óvoda és a település tőszomszédságában levő Sava Kovačević helyi közösség Tücsök Óvoda magyar tagozatainak iskolafelkészítő csoportjai a közelmúltban Erzsébetlakra kirándultak.
Matus Eszter Lenke, a Nemzetpolitikai Államtitkárság Petőfi Sándor-programjának fiatal ösztöndíjasa, a kirándulás megálmodója elmondta, hogy az esemény elsődleges célja az volt, hogy a szeptembertől  a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola első osztályaiba induló gyerekek az általuk készített ötletes és szebbnél szebb képzőművészeti alkotásokkal bemutatkozzanak a leendő tanító néniknek és így könnyebbé tegyék az iskolakezdés pillanatait.
A gyerekek először az erzsébetlaki tájházat tekintették meg, ahol Pozsár-Halász Éva és Milan Nedeljkov, a helybeli általános iskola tanítónője és igazgatója bemutatták a település múltját. Ezt követően ellátogattak a Lujza-major Állatsímogató Központba, ahol a háziállatokkal való barátkozás után  részt vehettek a Matus Eszter Lenke által készített valamennyi ügyességi, játékos foglalkozásban.
Borbély Tivadar