NA 51. „LORISTU“: Dve nagrade Gradu Zrenjaninu

Međunarodni sajam lova, ribolova i turizma „Lorist“ ove godine se održava od 3. do 7. oktobra u Novom Sadu. Na sinoćnoj svečanosti dodele priznanja u kongresnoj sali Master centra, Gradu Zrenjaninu pripale su dve nagrade.

Diplomu sa velikom zlatnom medaljom za doprinos razvoja turizma Grada Zrenjanina dobila je Turistička organizacija. Pehar novosadskog sajma za visok kvalitet organizacije manifestacija i propratnu diplomu dobio je Grad Zrenjanin. Nagradu je primio gradonačelnik Čedomir Janjić.

-Velike napore i ogroman trud svakodnevno ulažemo kako bismo promovisali naš grad kao dobro mesto za investiranje, ali smo prepoznali i turizam kao neiskorišćen resurs i veliki potencijal. Nemamo mora i planine ovde u ravnici, ali znamo i umemo da organizujemo mnoge manifestacije. Po 33. put smo iskoristili naš brend „Dana piva“ i oborili sve rekorde. Pola miliona ljudi posetilo je naš grad za sedam dana. Mislim da to najbolje govori šta i kako radimo i koliko je ta manifestacija popularna, ne samo u našem gradu ili u Banatu, već i u čitavoj Srbiji – izjavio je Janjić i zahvalio se stručnom timu novosadskog sajma koji su prepoznali visok kvalitet zrenjaninske organizacije.

Kalendar manifestacija u gradu, kao i sadržaje koji će sugrađanima, ali i gostima biti dostupni tokom cele godine organizuje Turistička organizacija grada Zrenjanina. Značaj priznanja prokomentarisao je direktor ove ustanove Zoran Ljubotina.

– Nagrada nam je izuzetan podstrek i dobra referenca za sve zaposlene u turizmu. Zrenjanin ima sve parametre i dobar prosperitet zaturizam, i to su stručnjaci prepoznali. Ovo nam je motivacija da nastavimo dalje sa radom, i još bolje pozicioniramo našgrad na Begeju – naveo je Zoran Ljubotina.

 

M.Malbaški

Foto: Grad Zrenjanin

Lorist_nagrade_046Lorist_nagrade_044Lorist_nagrade_017Lorist_nagrade_060Lorist_nagrade_004Lorist_nagrade_002Lorist_nagrade_069